torstai 26. heinäkuuta 2012

Ammende Villa

Eilisessä postauksessa lupasin esitellä Viron matkamme hotellin Pärnussa. Aikaisemmpina vuosina olemme yöpyneet Rannahotellissa aivan hiekkarannan tuntumassa, mutta nyt oli mies varannut meille idyllisen majoituksen Hotelli Ammande Villassa.
Hotelli on alunperin kuulunut rikkaalle miehelle, joka rakennutti tämän rakennuksen tyttärelleen hääpaikaksi. Tämä oli rakennettu muistaakseni 1908 ja edusti art deco-tyylisuuntaa. Tosin vaikutteita oli saatu vähän eri puolellta eurooppaa, joten rakennustyyli ja sisustus on eräänlaista sekoitustyyliä.
Tämä kuva on käytävästä. Kuva otettu kolmannesta kerroksesta, jossa sijaitsi meidän kattohuoneistomme. Hotellissa ei ollut hissiä, joten tämä hotelli ei sovi liikuntarajoitteisille...eikä huono kuntoisille.    

Hotellissa oli paljon ihania yksityiskohtia ja paljon tälläisiä "levähdyspaikkoja". Tämä on otettu toisen kerroksen tasanteelta, josta oli myös näkymä alakerran aulaan. Talon rakennuttaja myi talonsa 1920-luvulla, jonka jälkeen täällä on ollut esim. kasino ja kahvila. Talo ehti ränsistyä todella huonoon kuntoon, mutta 1990 luvulla kiinteistö kunnostettiin ja otettiin uudelleen hotellikäyttöön. Huonekalut ja huoneiden sisustus jäljittelee alkuperäistä tyyliä mahdollisimman paljon.
Huoneemme sijaitsi kolmannessa kerroksessa ja oli jo eräänlainen kattohuoneisto. Huone ei ollut suuren suuri, mutta meille vallan passeli. Kattoikkunamme oli sisäpihalle päin puutarhaan, jossa näin kesäisin järjestetään paljon ulkoilmakonsertteja. Mekin pääsimme nauttimaan molempina iltoina musiikkiesityksistä ihan ilmaiseksi.
Kylpyhuoneet olivat tilavia ja sisustettu myös vanhaan tyyliin, hanoja myöten.
Kalusteet ja tunnelma noudatti art deco-tyyliä. Huoneestamme löytyi kuitenkin ihan nykyajan tekniikkaakin; ilmastointilaite ja TV. Tässä on menossa meidän miehillä pieni lepohetki.
Vaatteet säilytettiin hienoissa vaatekaapeissa. Henkaritkin olivat pehmustettu vanhan ajan tyyliin silkkikankaalla. Vain henkilökohtainen palvelija puuttui... !?
Miehen pojan perhe majoittui upeaan ja isoon huoneistoon, johon kuului myös tällainen kesähuone. Tämä huoneisto oli paljon tilavampi kuin meidän ja se taisikin olla jo sviitti-tasoa.
Tässä huoneessa oli hulppea kylpyhuone isoine peileineen ja kylpyammeineen. Lapset tietenkin testasivat kylpyammeen heti ensimmäisenä iltana ja hyväksi totesivat!


Hotellissa olisi ollut paljon enemmänkin kuvattavaa, mutta jostain syystä en saanut otettua kameralla enempää kuvia. Hotellin aamupalasta ja ruokasalista olisi voinut ottaa kuvan, koska se oli niin hienostunut elämys. Ruokasali oli kaunis ja aamupala "ei-niin-perinteinen". Ruoat oli aseteltu hienosti ja esim. aamukahvi tarjoiltiin suoraan pöytiin. Myös ns. lämpimän aamupalan (puuro, munakkaan, letut,...) valittiin ruokalistalta ja tarjoiltiin pöytiin. Taustalla soi vielä 20-30 - luvun musiikki hiljaa. Vähän erilainen kokemus tämäkin.

Hotelli sijaitsi n. seitsämän minuutin kävelymatkan päästä vanhan kaupungin keskustasta ( eli lähellä) ja n. 800 metrin päästä hiekkarannasta. Sinne siis pääsi ihan kävellen, mutta rannalle menimme kyllä autolla (ja saimme Virolaiset parkkisakot!). Hotellin henkilökunta puhui englantia hyvin ja muutenkin palvelu oli hyvää.

Suosittelen hotellia lämpimästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti