maanantai 2. heinäkuuta 2012

Puuta pinoon

Aikaisemmista blogiteksteistä voi päätellä, että mökillämme on aina joku projekti menossa (tai siis useampikin). Tänään aamulla pojat alkoivat puusavottaan. Minä olin samaan aikaan toisessa hommassa, josta postaan varmaan myöhemmin.Poikien hommana oli siis halkaista neljä mottia puuta ja kuljettaa ne maihin. Lomalaiset, jotka ahdistuvat "työntäytteisistä" kuvista, älkööt vaivautuko lukemaan tätä postausta enempää... !!!


Tässä tehdään ilmeiseti työnjakoa ja suunnitellaan, miten homma pitäisi tehdä. Kukahan mahtaa olla työnjohtaja?
Tässä menee halkoja halki. Ilmeet ovat aika vakavat ja keskittyneet, kun kone tekee töitä.Pienellä miehellä oli tärkeä tehtävä vetää vivusta. Poika päätteli, ettei hän tarvitse tästä hommasta palkkaa ollenkaan, kun kukkarossa kuulemma on jo rahaa paljon. Hyvinpä on lapsi kasvatettu!Isommat pojat pinoivat puut "kuution kehikkoon". Homma sujui ripeästi, kun tekijöitä oli useampi.Puut vietiin traktorin perässä rantaan, jossa ne siirrettiin ihan käsipelillä lauttaan.Lastaus on tehty ja nyt ikuistetaan tämän lautan ensimmäinen neitsytmatka puukuormassa.Sää oli mitä mainioin tähän hommaan.
Ei muuta kuin moottori käyntiin ja matkaan!!!Suuntana  Rokinnokka ja lastauspaikka. Mantereella puut lastattiin vielä peräkärryyn, jossa ne toimitettiin oikeaan osoiteeseen.


Eli tällaista kevyttä (!?) hommaa täällä tehdään. Mieskin totesi, että olipahan loman aloitus! Mutta nyt se on tehty ja huomenna jatkuu taas uudet hommat. Käymme pikaisesti kaupungissa hoitamassa juoksevia asioita ja tullemme vielä takaisin tänne mökille...töihin! ; )

6 kommenttia:

 1. NO HUH HUH!!!!!!
  Terveisiä vaan Miehelle ja onnea lomailuun!!! No taitaa itse mies olla sen sortinen, ettei osaa loikoilla riippumatossa. Ja ihan loistava yhdistelmä olette kun sinä keksit tekemistä ettei aika käy pitkäksi. Hih-hii!

  Meillä terassi valmistuu vauhdilla ja loppusuoralla ollaan. Me naiset taas suunnitellaan menevämme myymään iltatorille kirpparitavaraa tänään tai torstaina. Pieneksi käyneitä vaatteita ( HUOM! lapsen) on kaapista kerätty iso ikeakassillinen. Jos olet "miniän" kanssa jutuissa niin voit vinkata että jotakin voisi löytyä....

  Mukavaa teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puusavotta ei ollut mun ajatuksia alkuunkaan, vaan kesäpoikamme oli luvannut toimittaa puita kaupunkiin ja mies oli luvannut auttaa. Kyllä se taitaa kuitenkin olla totta, että minä olen se visionääri joissakin asioissa ja mies parka joutuu toteuttamaan niitä. Mies on kyllä hyvä kehittelemään omiakin projekteja.

   Kiva kuulla, etä terassi valmistuu. Valmistuneeko juhlia varten? Hyvä idea lähteä iltatorille myymään ja pitåääpä vinkkasta asiasta eteenpäin. Loman jatkoja sinnekin...kyllä se teilläkin vähän työntäytteiseltä vaikuttaa... Mukavaa loppuviikkoa "vanhaneville"!!! T: Satu :)

   Poista
  2. Juu en ollenkaan luullutkaan, että puusavotta olisi SINUN ideasi :) heh-hee! Sinun visiosi ovat paljon hienompia ja luovempia heko-heko!

   Iltatori-suunnitelma siirtyy tuonnemmaksi. Nääs lähedetääkin ukin mökille to ja viikonloppuna tosiaankin juhlistetaan lähisuvun aikuisten kesken grillaillen ja iltaa istuen uudella terassilla. Nyt aloitettiin terassin "kannen" lautojen ruuvaus!!!

   Me tytöt lähdetään torille ja asioille kaupungille (ellei työmiehet tarvitse ruokaa). Niin ja uudet silmälasit on valittu ja siis näöntarkastuksessa käyty (huom! ei VIELÄ ikänäköä). Nyt silmissä piilolinssit KAHDEKSAN vuoden tauon jälkeen. Kokeillaan.

   Milloin nähdään.....soitellaan!

   Poista
  3. johanna, ei ole olemassa ikänäköä vaan AIKUISnäkö ;)

   satu, olisko teidän projektit valmiita 16.pvä, mulla alkaa silloin loma, niin voitaisiin tulla veeran kans kyläilemään ;)
   t. toinen johanna

   Poista
  4. Johanna M.!!
   Olet pistänyt toimeksi, kun olet saanut lasit valittua jo!!Olen tulossa perjantaina kaupunkiin jo aamulla. Ohjelmassa parturia, auton huoltoa, pyykkäystä yms., yms, ja todennäköisesti jään koko viikonlopuksi kaupunkiin. Mies jää mökille joko lapsen kanssa tai yksin...asia vielä päättämättä. Täytyypi soitella ja ihan oikeasti sopia joku aika. Muuten tässä käy niin, että kesä hurahti ohi, eikä ole ehditty nähdä... eli soitellaan ja tosiaankin NÄHDÄÄN (kun sullakin on uudet piilarit :)!!!)
   Terv, Satu

   Poista
  5. Johanna H.

   Täällä ei projektit pääty näillä näkymin koskaan!!!Tiedän meidän aikatauluista sen verran, että Elmen synttäreitä juhlitaan todennäköisesti su 15.7. kaupungissa ja sitten melähdemme reissuun eli aikataulu ei "natsaa" ainakaan ensimmäisellä lomaviikollasi, mutta jos vaikka sitten toisella viikolla. Pidetään mekin yhteyttä ja sovitaan joku aika. KÄÄK!! Kesä loppuu!!! Mitenkäs muuten se sun pihaprojektisi edistyy?
   Terkuin, Loma-Satu

   Poista