tiistai 10. heinäkuuta 2012

Rannassa sattuu ja tapahtuu

(Toinen postaus tänään)

Tänään on ollut mielenkiintoinen päivä mökin rannassa. Mies on touhunnut melkeinpä koko päivän rantarakennelmien (ja rannan) kimpussa. Rakennelmia on pähkäilty vieläkin yhdessä ja erikseen ja tänään tosiaankin alkoi tulla ihan näkyvää.


Tähän tulee laudasta kansi melkein koko rannan matkalta, mutta nyt aluksi tehdään pieni pätkä. Katsotaan mihin intoa vielä riittää.
Pieni mies aloitti aamun rannassa putoamalla veteen aivan rannan tuntumassa. Mitään suurempaa vahinkoa ei sattunut, kyynärpäähän tuli pieni naarmu ja koko poika kastui päästä varpaisiin.

Vähän myöhemmin iltapäivällä poika putosi lautan reunalta uudestaan.Nyt syvemmälle veteen Hän oli menossa pissaamaan eikä hänellä (tietenkään !) ollut liivejä. Minä jo säikähdin ja olin menossa/hyyppäämässä veteen, kun huomasin, että sieltähän se "uimamaisteri" ui aivan rauhallisesti rantaan. Tulipahan todistettua, ettei se uimataito ollutkaan unohtunut, vaan hän tosiaankin pystyi uimaan jo jonkinmoisen pätkän ilman kellukkeita. Säikähdykseni vaihtui iloisiin kannustuksiin...ja poika oli tosi ylpeä suorituksestaan. Ei hänelle(kään) tainut jäädä suurempia traumoja tapahtuneesta.

Viiden aikaan iltapäivällä mies lähti hakemaan lautallaan hiekkaa tai oikeastaan hienoa sepeliä meidän "uuteen" uimarantaan. Ensimmäinen reissu meni ihan hyvin, mutta toinen reissu olikin huono-onnisempi. Toisella lastauskerralla sepeliä oli tullut kuorma-auton lavalta vähän ylikuormaa ja koko lautta oli ollut melkein upoksissa perämoottoreineen päivineen. Miehet olivat tyhjentäneet lastia mereen, että saatiin lautta taas pinnalle.

Paluumatka sujui melkein ilman kommelluksia. Aivan mökin rannan tuntumassa mootori lakkasi toimimasta ja vaikka mies mitä teki, se ei enää käynnistynyt. Tiedossa siis koneremonttia, ilmeisesti moottori kastui siinä lastaustapahtumassa tai jotain...

Päivän päätteksi mies teki saman tempun kuin poika aikaisemmin päivällä ("ei kaksi ilman kolmatta") eli putosi lautan reunalta mereen!! Lopputuloksena kastunut mies ja kännykkä!!! Mies totesi vain lakoonisesti, että taisi olla viimeinen kerta, kun hän tuo hiekkaa tai sepeliä tuohon hiekkarantaan...sen verran taisi tulla tappiota. Nyt täällä mökillä kuivatellaan useampia vaatekertoja ja kännykää...

Minä olen pysynyt suhteellisen kuivana, kun olen osan päivästä pysynyt mökin sisällä leipomassa niitä kuppikakkuja ja vielä illemmalla tein pizzaa. Vähän minullakin housunpuntit kastuivat, kun menin poikaa vastaan rantaan tämän päivän viimeisessä uimareissussa. Eli tänään oli tapahtumia rannassa vähän joka lähtöön.

Päivällä ehdin ottaa muutaman kuvan takapihan takiaisista. Olkoon nämä kuvat vaikka "loppukevennyksenä" tälle päivälle.

Huomiseksi on luvattu taas sadetta ja meille pitäisi tulla miehen veljen perhe perinteiselle mökkikäynnille. Onneksi mökki on sen verran iso, että mahdutaan koko porukka olemaan sisätiloissakin. Toivotaan, että huominen olisi myös "parempi onninen" kuin tämä päivä.

Ja nyt nukkumaan!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti