perjantai 27. heinäkuuta 2012

Pärnun uimarannalta

Viime viikolla olimme lomareissulla Virossa, joista kaksi yötä yövyimme Pärnussa. Toisena päivänä vietimme aikaa Pärnun hienolla hiekkarannalla. Valitettavasti sään haltija ei ollut aivan suosiollinen meille. Aurinko kyllä paistoi, mutta rannalla tuuli melkoisen kovaa. Minä en tarjennut riisua edes vaatteita pois ( saatikka uida), mutta isoimmat lapset (ja aikuiset) kyllä nauttivat uimisesta.
Aikaisempina vuosina olemme yöpyneet taustalla olevassa (valkoisessa) Rannanhotellissa eli siitä on todella lyhyt matka rantaan.
Näkymää myös toiseen suuntaan. Tässä rakennuksessa on ravintoloita ja erilaisia "rantamyymälöitä" sekä yleinen WC...
Pienin mies ei uskaltanut kastaa edes varpaita veteen, joten minä jäin ihan mielelläni "rantavahdiksi", kun muut kahlasivat vedessä...
Ranta on todella lapsiystävällinen, koska matalaa rantaa on tosi pitkälle. Aikuinen saa kahlata todella kauan, jos mielii kunnolla uimaan.
Tässä uimarit ovat lämmittelemässä lämpimässä rantavedessä. Vedessä oli todellakin lämpimämpää kuin tuulisessa säässä rannalla.
Päivän päätteeksi pelattiin tietenkin perinteiset jalkapallo-ottelut...
... jossa annettiin pelaajalle keltainen kortti varoitukseksi...
ja myös punainen kortti eli ulosajo!
Rannalta haettiin (ja löydettiin) simpukan kuoria ja hienoja aarrekiviä.

Tämä pieni mies nautti hiekasta ja rannalla olemisesta.

Rannalta bongasimme tällaisen pahvikuvan ja olihan meidän ikuistettava "pikku prinsessa" rantavahtina.Pärnun uimaranta (ja koko kaupunki) on todella kiva paikka ja voin suositella sitä kaikille. Vähän matkan päässä oli myös vesipuistokeskus, mutta me emme ole eksyneet sinne näinä kolmena kertana, kun olemme olleet täällä. Tekemistä on löytynyt ihan täältä perinteiseltä rannalta riittävästi.

Nyt päätän matkakertomukseni tähän postaukseen (kyllähän tätä tässä jo olikin...!!) ja seuraavassa postauksessa ollaan taas täällä koti Suomessa. Miehellä tänään viimeinen lomapäivä, jos viikonloppua ei enää lasketa.

Kaupungilla olisi tänään hulinaa, koska siellä vietetään perinteistä "Mustan pitsin yötä", mutta me jatkamme rauhaisaa eloa täällä mökillä. Juhlikoon muut!! Minä menen lämmittämään saunaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti