maanantai 30. heinäkuuta 2012

Reksaaressa

Lupasin ihan oman postauksen mökkimme lähellä olevasta Reksaaresta, Kartun tilasta. Kesäisin Kartun tila on auki kaikille. Saareen voi tulla omalla kulkuvälineellä tai sitten ns. yhteysaluksella. Matkaa kaupungista ei ole kovinkaan paljon, n. puoli tuntia.
Heti rannassa on vanha verkkovaja, johon tänä kesänä on remontoitu kaffetupa.


Tässä edessä on myös terassi "janoisille", mutta mielestäni se ei ollut kuvaamisen arvoinen kohde.Tässä verkkovajan päädystä yksityiskohtaa... ...ja sisällä nautitaan kahvia, limsaa, jäätelöä ja tänä kesänä sai jopa panniinia (perinteistä saaristolaisruokaa!?? ;)  )


 
Kaffetupa on sisustettu merihenkiseen tyyliin vanhoilla verkoilla.Ja rakennuksen ulkopuolella on myös kalastukseen liittyvää rekvisiittaa.
Itse päärakennus sijaitsee vähän ylempänä rannasta. aikaisemmin tässä on ollut kahvila, mutta tänä kesänä rakennus on toiminut tilausravintolana. Tässä julkisivu meren puolelta.Ja tässä julkisivu sisäpihalta kuvattuna. Torppa on siis vanha kalastajatila ja tällä hetkellä se on kaupungin omistuksessa. Kesällä saarelle voi tulla päiväksi tai vaikkapa useammaksikin...Aittaan on tehty majoitustilat ja tätä voi vuokrata suhteellisen edulliseen hintaan.Tilauksesta saa varata myös saunan, jossa kuulemma on todella hyvät löylyt.Saaressa on myös oma uimaranta ihan hiekkapohjalla (Sauna kuvan vasemmassa laidassa). Tällä voi todellakin  viihtyä pitempäänkin. Saarella on myös oma luontopolku ja kesän aikan saarella järjestetään viikonloppuisin pienimuotoisia tapahtumia.Tässä sauna ja ranta kuvattuna mereltä. Ihana, idyllinen paikka kaiken kaikkiaan. Meidän mökiltä vain pienen "hurauksen" päässä ( n. 5 min.).Jos poikkeaa Raumalla kesällä, Kartun tila on tuttustumisen arvoinen kohde, mutta hyvällä ilmalla käyntiin kannattaa varata koko päivä... ja kassiin pyyheliina ja uimavarusteet. HUOM! Tämä ei ollut maksettu matkailumainos, vaikka paikkaa kehunkin... :)

Mies aloitti tänään työt "ei-niin-innokkaalla - mielialalla". Minulla ja pojalla lomaviikkoja jäljellä enää vaivaiset kaksi...lähtölaskenta on alkanut...KÄÄK!!! Tämän kuvan myötä toivotan loman jatkoja niille, keille lomaa on ja niille, joilla työt alkoivat/alkavat tällä viikolla, tsemppiä !!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti