tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mökkiviikokuulumisia (osa 2)

Vaikka olemmekin tällä viikolla "kaupungistuneet", palataan vielä muutaman postauksen ajaksi viime viikoselle mökkiviikolle.

Torstaina lähdimme käymään kaupungissa hakemaan postia, täydentämään ruokavarastoja ja tankkaamassa paatti. Samalla kävimme Poroholman leirintäalueella jätskillä (ja kahvilla). Sää oli mitä mainioin.Leirintäalueella on Ruorimies- niminen terassi, jossa kesäisin järjesteään kaikenlaisia tapahtumia turisteille ja paikallisislle. Edellisenä iltana oli Yö-yhtye pitänyt konsertin ja tänä iltana paikalle odotettiin TI-TI -nallea... eli ohjelmaa kaiken ikäisille.Poika kävi tsekkaamassa paatit ja niiden koneet...sekä tietenkin vesijetit!!!Leirintäalueella on lapsille pieni leikkipaikka ja mini-golfkenttä.Liukumäki on sen verran jyrkkä, että poika päättikin tulla portaita pitkin alas...Lastenkonsertin takia lapsille oli tuotu kunnon pomppulinna.Poika pääsi kokeilemaan pomppulinnaa ilman maksua...suhteilla tietenkin.
Matkamme jatkui merta pitkin kohti Syväraumanlahtea. Matkalla otin kuvan Kiikartornista ja Nokan torpasta (keltainen rakennus). Nokan torpassa pidetään kesäisin taidenäyttelyitä. Tässä voin tunnustaa, että paikkakuntalaisena en ole käynyt kyseisessä torpassa kertaakaan...häpeän tunnustaa, mutta näin on!!
Kiikartorni on rakennettu vanhan mallin mukaan uudestaan ja on nyt yksi Rauman nähtävyyksistä. Kiikartorni on ilmeisesti ollut muinoin merimiehille eräänlainen maamerkki, jonka mukaan laiva on osannut suunnistaa... taustaa en tästäkään tunne kovin hyvin. Taidankin ruveta opiskelemaan paikallishistoriaa...


Huomenna tulossa vielä yksi postaus viime viikosta ja sen jälkeen aletaankin olemaan "reaaliajassa". Siihen asti....MORO!2 kommenttia:

 1. Heipparallaa! Tulin heti vastavierailulle :) Päivittyi Reksaaren kuulumiset ym.... en ole tiennytkään, että sinne on rempattu uusi kaffetupa.
  Ihania kuvia täällä taas. Olen nyt aika paljon käyttänyt sitä Picasan ohjelmaa, joten kiitos vinkistä!
  Ihanaa, että on vielä kesää jäljellä, joten nautitaan siitä ja loppulomasta:) Haliterkkuja teille kaikille♥

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun poikkesit täällä. Hyvä, että Picasa-vinkistä on ollut hyötyä. Minulla on koko ajan pienoinen kameran osto-kuume, mutta kun ei osaa päättää ostaako digijärkkärin vai vähän paremman kompaktikameran tehokkaalla zoomilla. Joo, ja nautitaan vielä kesästä, loma loppuu itse kullakin, mutta lähden kyllä ihan suht mielelläni töihinkin...kun en ole vielä lotonnutkaan :) !!!

  Terkuin, Satu

  VastaaPoista