torstai 18. heinäkuuta 2013

Ajatuksia pukeutumistyylistäni

Tässä on joutunut iän karttuessa välillä aina pohtimaan omaa pukeutumistyyliään. Kun ei ole enää ihan nuori, mutta ei nyt niin kauhean vanhakaan (ainakaan omasta mielestä). Vaatekaupoissa on välillä vähän hankalaa löytää mitään, kun omasta mielestä oma tyyli ja sen hetkinen vaatetarjonta (tai muoti) ei oikein kohtaa.

 
Vaatekokoni on jo vuosia pysynyt melkeinpä samana, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että vaatekaappini sisältö vaihtuu melkoisen harvakseltaan ja joukkoon mahtuu vaatteita, jotka eivät aina ole ihan just viimeisintä muotia. Tämän kuvan vaatteet on on ostettu jo viime kesänä. Housut ostin alennuksesta ja pusero taisi olla ihan normihintainen. Musta villatakki taitaa olla jo muutaman vuoden takainen...ja kassi... tosi vanha! :)
 
 
Tyylini on  tälläistä peruskäytöllistä (=tylsää). Väreissä turvaudun pääasialliseti mustaan, harmaaseen ja valkoiseen. Jos haluan väriä enemmän, on valintani joko peruspunainen tai keltainen. Uutena värinä vaatekaappiini on tullut pinkki (tai tarkemmin sanottuna fuksia) ja löytyypä vaatekomerostani nykyisin jopa yksi vihreä neule.
 
 
 
 
Oma tyylini on ehkä vuosia ollut jo samanlainen. Ehkä tälläinen klassinen tyyli; ei sporttinen, ei naisellinen, ei romanttinen...tyyliäni voisi joskus kuvata vaikka vähän tyttömäiseksi...ja tämä rouva alkaa lähennellä kohta viisikymppiä. Haloo!!! Pitäisköhän tarkistaa tuota omaa tyyliänsä?!!!
 
 
 


 
 
Vaatehankinnoissa olen pääsääntöisesti (ärsyttävän) järkevä. Harvoin syyllistyn heräteostoksiin tai oikein räväköihin hankintoihin. Ostopäätöstä miettiessäni pohdin usein, miten voin yhdistellä sitä muihin vaatteisiini ja sitä käytällöllisyyttä. Vaatekauppiaat eivät pääse kyllä rikastumaan vaatehankinnoillani.
 
 
 
 
Minulla on muutamia suosikkivaatemerkkejä, jotka olen todennut mallilta ja tyyliltä minulle sopivaksi. Näitä ovat mm. Fransa, Esprit, Sister Sister`s ja Benetton. Ostoskseni teen pääasiallisesti paikallisista liikkeistä. Netistä olen ostanut vain ihan muutama vaatteita ja edelleenkin vähän vieroksun tätä kaupankäyntiä. Ehkä minä olen tässä(kin) asiassa hieman vanhanaikainen...
 
 
 
 Jakkupukunaista minusta ei saa tekemälläkään ja työni puolesta saan pukeutua mukaviin perusvaatteisiin. Kenkiä ja laukkuja ostan (liian!)  harvakseltaan. Nuorempana vaatekaappini pursusi "menovaatteita", nyt siellä on vain sitä perusvaattetta. Juhlassa pukeudun pääsääntöisesti hameisiin, jotka ovat joko kotelomekkoja tai tyttömäisiä, leveähelmaisia hameita. Jaloissa matalat korkokengät tai ballerinat; Aundrey Heburn -tyyliä mukaillen.
 
 

Tällä tyylillä mennään (vuodesta toiseen) ja välillä päivitetään vaatekaappia heittämällä puhkikuluneita pois tai kierrättämällä vähänkäytettyjä vaatteita. Syyskaudeksi ei ole tiedossa itselleni sen suurempia vaatehankintoja, kun taas tuon perheen nuorimmaisen vaatekaappi taitaa mennä kasvamisen (ja koulun aloittamisen) myötä jälleen kerran uusiksi...kalsareita myöten.

Näillä mietteillä ruoanlaittoon  ja sen jälkeen siivoamaan. Onneksi ulkona sataa, niin minun ei tarvitse (vieläkään) pestä noita ikkunoita...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti