torstai 11. heinäkuuta 2013

Pieni irtiotto

Olimme alkuviikosta muutaman päivän ulkomailla. Tarkemmin sanottuna Tanskassa ja Legolandiassa. Olin varannut matkan jo aikaisin keväällä ja h-hetki koitti maanantaina. Lensimme Helsingistä Billundiin ja sieltä meillä oli linja-autokuljetus Vejle -nimiseen kaupunkiin, jossa majoituimme hotelliin kahdeksi yöksi.


Tiistaina pääsimme sitten varsinaiseen asiaan eli Legolandiin ja olihan se melkoinen paikka.
 
Portti alueelle antoi jo viitteitä, mitä tuleman pitää... Lego-teemaa koko päiväksi. Tai siis meillä kahdeksi päiväksi!
 
 
 

 
 
 
Minimaa oli todella ihastuttava paikka ja ei voi kuin vain ihmetellä, miten tuo kaikki on saatu aikaiseksi. Poika halusi käydä Minimaassa aina uudestaan ja uudestaan ja joka kerta hän löysi sieltä uutta ihmeteltävää.
 
 
 

 
 
Alueella oli Lego teemoihin liittyviä kauppoja ja tässä kaupassa sai tehdä minihahmoja ihan itse. Tämähän oli kuin karkkikauppa...
 
Ja koska kaikki oli tehty legoista, bongasi poika legoista tehdyn, pissaavan koiran lännenkaupungista.Ja olihan tästä hauskasta yksityiskohdasta otettava kuva. Tosin katsoi minne vaan, niin löysi aina jotain Lego-juttua.
 
 
 
 Ja olihan siellä sitten kaikenlaisia laitteita; oli Dublopuisto pienille, oli eri Lego-teemoihin liittyviä alueita, jossa oli sitten huvipuistolaitteita. Alueella oli myös ulkoilmateatteri, maailman suurin Lego-kauppa ja elokuvateatteri, jossa näytettiin 4D-elokuvia. Me pääsimme katsomaan Chima-elokuvaa ja se oli todella hauska kokemus. Elokuva oli kolmiulotteinen, mutta muutamat tehosteet täydensivät vielä lisää elokuvakokemusta. Kun esim. elokuvassa satoi vettä, saimme mekin vesipisaroita päällemme. Ei haitannut, vaikka elokuva olikin tanskankielinen...

Legolandissa olimme puolitoista päivää ja mielestämme se oli ihan riittävästi. Nähtävää ja koettavaa oli vaikka kuinka paljon ja koko rahan edestä. Ja rahaa kyllä meni ihan mukavasti. Tanska on muutenkin aika kallis maa eli ihan pienellä budjetilla sinne ei kannata mielestäni lähteä.

Keskiviikkona alkoi tuntua, että legoja alkoi tulla jo korvistakin. Melkoinen paikka ( ja kokemus) siis. Suosittelen kohdetta mielelläni kaikille lapsiperheille.Mikään suuri OHO-elämys se ei ollut; huvipuisto huvipuistojen joukossa (siis laitteiden osalta), mutta siitä huolimatta kokemisen arvoinen. Poikamme lähtisi sinne vaikka heti, miehellä taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta ja minä voisin lähteä käymään vielä toisenkin kerran, mutta vasta muutaman vuoden päästä. Tämä meidän tapa oli ehkä kaikkein vaivattomin (ja kallein) tapa matkustaa, kun osallistuimme ns. valmismatkalle. Sen kun vain istui lentokoneeseen ja bussiin, matkanjärjestäjä hoiti kaikki muut. Helppoa ja vaivatonta.

Kotiin tultuamme poika on ollut eräänlaisessa Lego-huumassa vieläkin. Tänään rakennettiin "legotuliainen" ja sikäläinen legolehti on kohta jo puhkiluettu.Tälläinen "tehopostaus" reissustamme. Katsotaan, jos näen vielä aiheelliseksi palata reissuumme, meillä kun näitä tapahtumia riittää tässä kuussa muutenkin. Täällä aletaan valmistautua jo viikonlopun syntymäpäiviin. Ja yllätys, yllätys... teemana onkin Angry Birdi:sit (eikä Legot!?). Juhlan tarjoilu ja koristelu on melkeinpä kokonaan pojan suunnittelema.

Tästä ehkä myöhemmin lisää, mutta nyt parin päivän tauon jälkeen...saunaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti