keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

VINKKI


Silloin tällöin olen onnistunut värjäämään pyykit pyykkikoneessa joko kauniin vaaleanpunaiseksi tai harmaaksi...siis tahattomasti, mutta nyt tähän asiaan miunlla on antaa teille hyvä vinkki.

Näillä värin -ja liankerääjillä voi pestä melkeinpä minkäväristä pyykkiä tahansa suloisesti sekaisin. Eikä enää tarvitse pelätä vaatteiden värjääntymistä.

 
Yhdessä paketissa on 20 pesulappua ja niiden käyttö on kätevää. Kokeilin myös toista versiota, jossa samaa pesulappua pystyi hyödyntämään 30 pesukertaa. Tämä "kertakäyttölaputus" on kyllä parempi minulle, sillä en todellakaan jaksanut pitää laskua pesukerroista.
 
 
Yksi lappu pyykin mukana koneeseen ja luukku kiinni. Helppoa. Olen aika monta paketillista näitä jo käyttänyt ja tällä kokemuksella voin todellakin suositella tuotetta. Tosin vieläkin lajittelen ja pesen pyykit ns. päävärin mukaan (tummat-vaaleat), mutta esim vaatteet, jossa on kahta väriä esim. mustavalkoista, voi melkeinpä surutta pestä vaikka mustien joukossa. Värit pysyvät kirkkaina eikä valkoinen "harmaannu".
 
 
 

Vain yhden kerran lapun "imuteho" ei riittänyt. Pesin punaista ja valkoista pyykkiä sekaisin ja joukkoon lipsahti ihan uusi punainen vaate, joka värjasi koko koneellisen vaaleanpunaiseksi, mutta se oli vähän niinkuin "oma moka".


Näillä lapuilla vaatteiden pesu on huoletonta eikä niitä ihania yllätyksiä enää oikein tule. Kannattaa kokeilla.
2 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla! Ei mullakaan kauhean usein värjäänny pyykit toisten pyykkien takia, oikeastaan vain miehen muuten värillisissä boksereissa se valkoinen kuminauhakaitale vyötäröllä yleensä värjääntyy "likaisen väriseksi", vähän harmahtavaksi. Kiitos paljon vinkistä! Ja kohta jo nähdäänkin töiden merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kyllä ota vastuuta, jos kalsarit tai muut vaatteet värjääntyy...tiedän muuten, että jos ja kun miesten/ naisten alushousuissa oleva elstaani harmaantuu käytössä ihan itsestään ja varsinkin, jos käyttää vielä huuhteluainetta. Minulle eräs nainen kertoi, että huuhteluaine ei sovi niihin vaatteisiin ,joissa on kuminauhoja tai esim Stretch-vaatteisiin. Eli siinä uusi vinkki.

   Ja kohta nähdään!!!

   Poista