tiistai 8. marraskuuta 2016

Se "viimeinen väri"


Runsas vuosi sitten päätin, etten enää värjää hiuksiani kestoväreillä, vaan annan sen "viimeisen värin" vallata pääni. Olin jo pitemmän aikaa ajatellut, että värjääminen on jo vähän turhaa ja se on taistelua väistämätöntä lopputulosta vastaan. Minun osaltani oli tullut aika hyväksyä tämä tosiasia ja antaa luonnon hoitaa värjäämisen.Tällä hetkellä hiuskuontaloni näyttää tällaiselta. Omaa väriä kaikki.
Ajan kuluessa olen tottunut tähän uuteen, harmaaseen, väriin ja olen jopa tyytyväinen siihen.
 
 
 
 
 
 
 
Aina silloin tällöin otan hiuksiini (mieltä piristävän) kevytvärin, joka haalenee pesussa vähitellen pois.
Hiukset saavat samalla pienen hoitokäsittelyn ja sitä inhottavaa juurikasvua ei ole lainkaan.
Kevytväri on niin kevyt, että se ei edes peitä harmaitani, mutta antaa hiuksilleni kauniin kiillon.
 
 
 
 
 
 
Kieltämättä tämä "viimeinen väri" on vaatinut totuttelua ja on ottanut oman aikansa..
Asian hyväksymistä on auttanut se, että aika monelta olen myös kuullut hiuksiani kehuttavan.
Eikä tässä kohtaa voi olla painottamatta oman kampaajan ammattitaitoa, joka on tukenut minun päätöstäni.
Ammattitaitoinen kampaajani pitää muutenkin tämän kuontalon ryhdissä. Ensi viikolla on tiedossa jälleen pään päivitystä.
 
 
 
Näin lyhyessä hiusmallissa tärkeätä on hyvä leikkaus. Valitettavasti meikäläisen hiustenkasvu on jokseenkin nopeaa ja runsasta. Jo muutaman viikon päästä viimeisestä kampaajakäynnistä niskani muistuttaa enemmänkin bulgarialaisen painonnostajan niskaa...ja tällä tarkoitan siis vain karvoituksen määrää. Tästä johtuen kampaajakäynnit ovat joka 4. viikko ja sen viimeisen viikon kärvistelen aina jo hieman ylikasvaneen hiusmallin kanssa
 
 
 
Mikä teidän ajatusfilosofianne on hiusten värjäämisen ja yleensä kampaamojen suhteen?
 
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Olin sillai, että wow. Omasta mielestäni noi hiukset pukee sua ❤ älä anna harmaiden lannistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän lisääntyvään harmauteen on tottuminen. Se jatkuva värjääminen oli jo aika rasittavaa...ja kävi jo kukkaron päälle. Tällä värillä mennään eteenpäin ja olen ajatellut, että hyvä leikkaus pelastaa myös paljon!!!

   Poista
 2. Minä värjään hiuksiani vaaleaksi ja yritän pitää värjäysvälin parin kuukauden mittaisena. Kampaajalla käyn kerran vuodessa, muuten mies hoitaa latvojen tasoitukset :)
  Sun väri on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kadehdin toisinaan vaaleahiuksisia, sillä tuntuu, että se harmaantuminen ei ole näin "dramaattista"...minähän muutun ajan myötä" vaaleammaksi"...On sinulla, Outi, näppärä mies, säästäst hyvän summan rahaa vuodessa, kun mies leikkaa hiuksesi!

   Poista
 3. Upea väri! Minäkin lopetin jo vuosia sitten hiusten värjäämisen - joskus otan muutaman aurinkoraidan mutta viimeistä niistäkin on jo aikaa. Toivoin nuorempana, että harmaantuisin kauniisti, sillä harmaat hiukset ovat upeat. Mutta kun en harmaannu - minun hiusteni väri vain samenee etenkin talvikaudella. Sukuvika - äidilläni, joka juuri täytti 80 vuotta, ei ole ollenkaan harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Minun äidilläni on hienot hopean harmaat hiukset ja luultavasti minulle tulee samanlaiset. Isäni harmaantui huomattavasti myöhempään, joten on mielenkiintoista seurata, millä vauhdilla tämä harmaantuminen lisääntyy meikäläisellä...

   Poista
 4. Tuo harmaus on jännä juttu. Toiset harmaantuu kovin nuorena ja toiset vanhempana. Itse pidän luonnollisesta väristä ja harmaus kuuluu tähän ikääntymiseen! (Harmaita siis löytyy täältäkin!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaantuminen on todellakin yksilöllistä. Siskoni, joka on vain vuoden minua vanhempi, on enemmän harmaantunut kuin minä. tosin tuntuu, että viime aikoina olen kirinyt tässä väriasiassa eroa kiinni.

   Poista