torstai 17. marraskuuta 2016

Mitä seuraavaksi?


Ja tämä itsetutkiskelu ja elämän pohdinta näyttää jatkuvan...

Viime vuoden vuorotteluvapaani aikana opiskelin Turussa Sisustusakatemiassa sisustussuunnittelua. Kurssi sai aikaa sen, että opiskelumotivaationi on pienessä "viritystilassa" lähes koko ajan. Kurssilta valmistumisen jälkeen olen käynyt aiheeseen liittyviä lisäkursseja ja jossain vaiheessa minun tekisi mieleni vielä opiskella alaa lisää tai jotain läheltä liippaavaa...

 

Vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka paljon; visualistin opinnoista valokuvaukseen. En ole poissulkenut ajatusta myös sisustusopintojeni täydentämisestä sisustusartesaanin tutkinnoksi., mutta asiaa täytynee vielä hieman tutkiskella. Osa opinnoista/kursseista olisi itse kustannettava ja osa kuuluisi aikuisopintotuen piiriin. Vaihtoehdot ovat viikonlopun kurssin  ja muutaman vuoden opintojen välillä...
Parhaiten meikäläiselle sopisi monimuoto-opiskelu, jolloin läsnäoloja olisi 1-2 kertaa kuukaudessa. Oman työn ja perhe-elämän sovittaminen onnistuisi kaikkein kivuttomin monimuotoisella tavalla, mutta ei oppisopimuskoulutuskaan olisi täysin poissuljettu vaihtoehto. Viime vuoden opiskelu oli niin positiivinen kokemus, että haluan ehdottomasti kokea samaa oppimisen iloa vielä uudestaan.
Tähän "opiskelunälkääni" sopii hyvin myös nämä ns. lyhytkurssit, joihin olenkin kiitettävästi osallistunut.Täällä opiskeluasiaa nyt makustellaan ja pohdiskellaan ihan rauhassa, hötkyilemättä. On jännä juttu, että tässä opiskeluasiassa en ajattele ikääni, vaan sitä, mitä ehdin ja haluaisin vielä opiskella. Kasvatustiedettä ja erityispedagogiikkaa on tullut opiskeltua elämäni aikana (omasta mielestäni)  "riittävästi", joten nyt olisi muiden sisäisten intohimojeni vuoro. En vielä itsekään tiedä, mitä tästä seuraa, mutta aika sen näyttää. Tuntuu, että asiasta kirjoittaminen tänne blogiin auttaa jonkin verran asian prosessoinnissa. Ja tosiasiahan on, että elämässä pitää olla myös niitä unelmia ja haaveita, jotka vievät meitä eteenpäin, vaikka eivät edes toteutuisikaan. Ehkä näistä ajatuksista kehkeytyy ajan saatossa vielä jotakin...Kuvat lainattu tietenkin sieltä Pixapayn sivuilta... ;)


 
 
 
 
 
8 kommenttia:

 1. Tuttuja tunteita myös itselleni. Opiskeluinto on kova. Tällä hetkellä vielä "järkeviä" suoritteita tekemään, mutta myös näitä omia mielenkiinnon kohteita (luovempia harrasteita). Olen jakanut mielessäni opinnot osiin hömppä ja järkevä. Oma työni on sitä järkevää osa-aluetta ja haluan vielä sille puolelle panostaa lisää, mutta nyt alkaa olla myös siihenkin aikaa sille, että voisin alkaa näitä harrastus-opintojakin tekemään. Valokuvaus kiinnostaa kovasti ja olen googletellutkin koulutuksia siihen.

  On se vaan ihanaa, että tänä päivänä meillä aikuisillakin on mahdollisuus vielä opiskella ja kehittää itseämme. Ja se, että on tarjolla eri muotoisia ja pituisia opintoja. Tällaista kulttuuria ei esimerkiksi omien vanhempieni sukupolvi ole tainnut oikein elää. Elämän rikkauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, että nykyinen koulutusjärjestelmä mahdollistaa monenlaista opiskelua myös myöhemmällä iällä.
   Jako hömppä- ja järkiopiskeluun kuulostaa kivalta. Mä en ole ihan varma kumpaan kategoriaan minun sisutushulluuteni mahtaa kuulua... :)

   Poista
 2. Minustakin on upeaa, että myös meille "vanhemmille" on tarjolla kaikkea koulutusta. Ihanaa, että sinulla riittää intoa opiskeluun.
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosi taisi olla hyvä osoitus siitä, että opiskelu voi olla todella antoisaa. Pitkän linjan opintoihin (korkeakoulu tai yliopisto) en enää ryhdy, mutta jotain lyhempää voisi vielä kokeilla. katsotaan, katsotaan...;)
   Oikein mukavaa loppu viikkoa sinnekin!!!! :D

   Poista
 3. Sisustusjutut vievät mennessään, tiedän tunteen! Samoja juttuja miettinyt, mutta katsotaan ensin mitä jää käteen nykyisistä opinnoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on vain mukavaa, että on suunnitelmia ja unelmia elämälle. Ei kaikkien tarvitse toteutua, mutta vievät ajatuksen tasolla elämässä myös eteenpäin. Minulla on menossa nyt kartoitus- ja kypsyttelyvaihe...;)

   Poista
 4. Onneksi nykyään on paljon vaihtoehtoja opiskeluun. Työn ohessa pystyy opiskelemaan, eikä aina tarvitse jäädä kokonaan pois töistä.
  Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihmisiä, kenelle opiskelu itsessään on jo harrastus. Pitkä opiskelutauko ja viime vuoden kokemukset ovat kasvattaneet taas meikälisen opiskeluintoa ja tämä on vain positiivinen tunne. Elämässä eteenpäin!
   Oikein mukavaa viikonloppua. Minulla tiedossa työpaikan pikkujoulua ja lapsen jääkiekkoa ts. ohjelmaa riittää...!!!! :D

   Poista