perjantai 4. marraskuuta 2016

Uusia ulottuvuuksia


Joskus se iänikuinen jahkailu päättyy meikäläiselläkin. En enää edes muista, kuinka kauan olen mahtanut pähkäillä tämä ostopäätöksen kassan, mutta nyt se on tehty. Vihdoin ja viimein. 
 
Ostin kameraani valovoimaisemman objektiivin (f1.8) .
Nyt elättelen toivoa ja odotan jonkinlaista ihmettä, että kuvien laatu paranee täällä kalustolla jotenkin oleellisesti.
Tai ehkä löydän kadonneen kuvausintoni uudelleen, sillä näissä syksyn valaistusolosuhteissa kuvaaminen ei ole ollut oikein mielekästä.
 
 
 
 
 
 
 
Suurin syy objektiivin hankintaan oli se, että haluan kuvata luonnon valossa ja ilman salamaa mahdollisimman paljon.
Kuva tarkentuu pienetä alueelta terävämmäksi, joten saan kuviini myös sellaisen sumean taustan.
Näillä nykyisillä putkilla luulisin nyt pärjäävän hamaan tulevaisuuteen asti.
 
 
 
Ihan ihmetekoihin tämä uusin hankintani ei kuitenkaan pysty, joten edelleen meikäläisen täytyy harjoitella valokuvaamista...ja paljon! 
 
 
 
Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon...
 
 
 
 
 
 

16 kommenttia:

 1. Onnea uudesta hankinnasta ja mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Olen tässä jo ehtinyt räpsiä jos jonkin näköistä kuvaa, mutta mitään julkaisukelpoista ei vielä ole...

   Poista
 3. Siirsit sitten jahkailun tänne, sillä aloin heti pohtimaan, pitäisköhän tuollainen hankkia:D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, ei ollut tarkoitus! ;) Ihan hetken mielijohteesta en tätä hankkinut ja olen tähän asti selvinnyt ilmankin. odotan tältä uudelta objektiivilta ehkä liikaakin...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olen enemmänkin vähän hämilläni tästä. En osaa oikein aloittaa mistään järkevästä, kunhan räpsin. Ensin jahkailen ostopäätöksen kanssa ja nyt kun se on hankittu, en oikein tiedä mitä sillä tekisin...harjoituksen puutetta?

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos vaan. Yritän tässä viikonlopun aikana perehtyä hieman paremmin objektiiviin. Jotain räpsyjä on tullut jo otettuakin...

   Poista
 6. Selailin eilen objektiiveja omaan kameraani ja järkytyin joistain hinnoista. Haluaisin juurikin saman objektiivin kuin sinä olet ostanut, mutta olympuksen kameraani. Jäänkin odottelemaan innolla ottamiasi kuvia. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olympuksen kameraan on saatavilla paljon enemmän kaikenlaisia hienoja objektiiveja ja täytyy tunnustaa, että painiskelin pitkän aikaa, ostanko uuden kameran (Olympuksen) vai jatkanko Nikonilla ja uudella putkella. Investoin Nikoniin ja nyt yritetään pärjätä tällä. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Itse olen pitkään haaveillut uudesta objektiivista mutta raha on esteenä mun haaveelle. Tän hetkinen objektiivi on hyvä valovoimaisuudeltaan mutta kiinteä polttoväli aiheuttaa haasteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisellä on mennyt oma aika näihin objektiivien opiskeluun. Putkivaihtoehtoja tähän Nikoniin ei niin kovin paljon ole. Kieltämättä kiinteä polttoväli aiheuttaa meikäläiselläkin haastetta. Tähän täytyy vain totutella...

   Poista
 8. Wau hurjasti onnea uudelle kameralle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kamera on jo vanha, mutta tuo lisäosa on uusi. Ihan en ole vielä "sinut" tuon uuden objektiivin kanssa, mutta ehkä ajan kanssa... ;)

   Poista