sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Pientä joulua...


Vietimme lauantaina perinteisesti pikkujoulua oman perheen piirissä. Meillä tämä ei ole mikään iso juhlaspektaakkeli, mutta se aloittaa joulun odotuksen virallisesti. Ja vaikka se on pieni juhla, on siitä vuosien saatossa tullut meille tärkeä, erityisesti pojallemme...Perinteeksi on tullut laittaa kotia vähitellen jo jouluasuun. Tekokuusi haetaan kellarista ja koristellaan "pienesti".
Tänä vuonna poikamme meni katsomaan edustuksen jääkiekkopeliä ja kotiutui siellä vasta iltasella. Sillä välin minä olin siivonnut kodin, koristellut kuusen ja kodin. Jo muutamilla koristeilla, jouluisilla  liinoilla ja valoilla kotiimme tuli joulun tuntua, vesisateesta huolimatta.Meillä on myös perinne, että käymme saunassa ja sillä välin "tonttu" käy tuomassa pienet lahjapaketit jokaiselle.
Vaikka tänä vuonna meidän pojalle selvisi lopullisesti, ettei niitä tonttuja tai joulupukkia ole, ei se hälventänyt sitä jännityksen tunnetta, mitä lahjojen saamiseen liittyy...
 
 
 
Meillä joulun odotus on siis virallisesti aloitettu.
 
Oikein hyvää ensimmäistä adventtia!

 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Meillä on samansuuntaisia perheperinteitä:) Tänä vuonna vaan siirrämme niitä muutamalla viikolla tyttären opiskelukiireiden vuoksi.
  Joulusatu toimii, ja siinä voi olla täysillä mukana, vaikka tiedostaakin sen olevan sadun maailmasta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pikkujouluperinne on aivan ihana ja erityisesti meidän poika arvostaa sitä todella paljon. Ja mitä joulusatuun tulee, peukutan sille täysillä! <3

   Poista
 2. Hyvin samanlaisella kaavalla on täällä viikonloppua ja pikkujouluja vietetty.
  Rauhallista alkanutta adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tullut meille ihana perinne oman lapsen myötä ja siitä on niin mukava aloittaa joulun odotus.
   Mukavaa adventin aikaa!

   Poista