maanantai 28. marraskuuta 2016

Tuli tarpeeseen


Sain pidettyä pienen miniloman varsinaisesta työstäni ruhtinaallisen kolmen palkallisen vapaapäivän verran. Nämä päivät olivat kertyneet 20 vuoden palveluksesta kaupungille ja nyt alkoi olla viimeiset hetket lunastaa nämä vapaat. Ja ne tuli kyllä tarpeeseen, sillä viimeisen kuukauden aikana meikäläiselle oli kasaantunut jonkin verran töitä, jotka kuuluivat tämän minilomani "to do-listalle"...


Osan minilomastani olen käyttänyt erilaisissa sisustusprojekteissa.
Tätini kaipasi pikaista sisustusneuvontaa tulevaan remonttiin ja sain oikein hyvän syyn käydä rautakaupoissa katsastamassa niiden tapettivalikoimia. Lisäksi olen auttanut miestäni asuntojen stailaamisessa. Tulipahan siinä kasattua ohimennen yksi sohvakin.
On hämmästyttävää kuinka paljon aikaa näihin sisustussuunnitteluun saa menemään, joka osittain tämä  johtuu kokemuksen puutteesta.
Toisaalta työ on aivan erilaista kuin oma päätyöni ja tuo mukavaa vaihtelua.
 
 
 Lomalla ehdin tekemään myös hieman perusteellisemman siivouksen ja valmistelemaan joulua.
Suurempaan joulusiivoukseen en vielä ryhtynyt, mutta sain sentään suurimmat pölypallerot nurkista pois.
Tämän jälkeen olikin mukava lisäillä kotiin joulukoristeita.
 
 
 
 
Samassa "lomarytäkässä" päätin tehdä myös toiminimeni kirjanpidon ajan tasalle.
Olen näissä kirjanpitoasioissa ensikertalainen, joten sain kulutettua siihen melko paljon aikaa.
Kirjanpitoni on yksinkertainen, mutta muutama kirjausvirhe laittoi tämän perfektionistin tekemään homman osittain uusiksi.
Nyt sekin on sitten tehty. Huh, huh.
 
 
 
 
Tämän päivän ajattelin pyhittää vielä ns. juokseville asioille. Sen jälkeen loman "to do"- lista on suoritettu ja voin palata tiistaina jälleen "omiin hommiin". Sellaista perinteistä lomailua en oikein tähän kohtaan suunnitellut, sillä tämä tekemättömien tehtävien lista on jo pitemmän aikaa kolkuttanut taka-alalla. Nyt olo on jokseenkin keventynyt, kun moni asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Hyvä miniloma, joka tuli käytettyä tehokkaasti. Eikä tässä enää montaa viikkoa tarvitse muutenkaan kärvistellä, kun alkaa se ihan oikea (joulu)loma...joka sekin tulee tarpeeseen!


 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa uutta viikkoa ja lomapäivää Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tässä ollut syksyn aikana taas totuttelemista aikataulutettuun arkeen. pieni katko omassa työssä oli oikein passeli ja nyt jaksaa tehdä vielä sen "loppurutistuksen". Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! <3

   Poista
 2. Kuulostaa kiireisiltä vapaapäiviltä :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on melko tyypillistä meikäläiselle, että vapaapäiviksi kasaantuu kaikenlaista pientä hommaa...ja isäntä järjesti vielä ekstrahommaa vuokra-asuntojen kalustamisessa...Ei mennyt löhöilyn puolelle :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vapaapäivät on nyt vietetty ja otetaan se viimeinen spurtti ennen joululomia. Joululomalla ehtii sitten lomailemaan oikein kunnolla.

   Poista
 4. No eipä sulla kovin pitkä loma ollut. Touhuilit koko ajan. Kiva toi asetelma. Nyt on paljon näkynyt noita poroaiheisia juttuja. Onkohan tän joulun muoti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopun kanssa vapaapäiviä kertyi viisi ja oli ihan sopiva katko omiin hommiin. Eläinaiheiset jutut alkoivat näkyä jo vime jouluna ja voisin uskoa, että ovat tämän joulun juttu. Meillä näitä kauriita on käytetty pöytäkoristeina, kun on ollut jotain riista-aiheista syötävää...ja näyttää taipuvan tähän joulukoristeluunkin...;)

   Poista