lauantai 15. marraskuuta 2014

Himmeli hommeli


Innostuin pitkästä aikaa askartelemaan. Olin joskus pienenä tyttönä askarrellut olkihimmelin ja muistikuvani oli, ettei sen tekeminen ollut kovinkaan vaikeata. Vuosien saatossa "himmelimuoti" on muuttunut modernimpaan suuntaan ja myös materiaalit ovat uudistuneet. Minäkin ajattelin kokeilla jotain uutta.


 
 
Olin kauan aikaa sitten ostanut mustia pillejä varastoon, jotka olivat jääneet kaapin perukoille odottamaan inspiraatiotani...
 
 Ohjeita löytyi netistä ihan kiitettävästi ja itse päätin kokeilla timanttihimmelin tekoa... tai siis sen osaa.
 
 
 
Olin varustautunut himmelin tekoon vähän heikosti. Neula ja lanka olivat molemmat huonoja tähän tarkoitukseen. Lanka oli mielestäni liian paksua ja neula liian lyhyt, valaistuskin oli melkoisen huono...tai tekijän näkökyky, mutta minkään näistä en antanut haitata. Nyt oli tekemisen meininkiä! 
 
 

Vähitellen tästä häkkyrästä alkoi muodostua jotain kolmiuloitteista. Voisko tämä todellakin onnistua?
 
 Ja tässä nyt olisi ensimmäinen timanttihimmeliversio valmiina...
 
 

Vähän paremmalla taustalla kuvattuna. Primayksilö tämä nyt ei ole alkuunkaan, sillä pillit ovat liian paksut suhteessa timantin kokoon. Jos tekisin vähän isomman timantin, ei tuo ehkä näyttäisi noin "tököltä". Yksittäiskappaleena tämä on hieman onnettoman näköinen, mutta jos näitä olisi enemmän ja eri kokoisia, himmeli voisi näyttää ihan toiselta. Ehkä pääsen esittelemäänn täällä parempaa yksilöä, kunhan nyt asiaa kehittelen ja kypsyttelen hetken aikaa...
 
 
 
 
Himmelin tekeminen oli hauskaa ja helppoa. Hienosäätöä ja harjoittelua tämä vähän vaatii, mutta jospa harjoitus tekisi (himmeli)mestarin.
Tässäkin asiassa.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti