sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivänä 2014


Isänpäivän aamu alkoi perinteisellä herätyksellä: onnittelulauluilla ja halauksilla. Seuraavaksi oli ohjelmassa lahjojen avaus ja aamukahvit. Poika oli tehnyt iltapäiväkerhossa hienon valokuvakehyksen ja koulussa savesta kynätelineen. Minä oli ostanut miehelle uuden kirjan (keittokirjan hirvestä). Joku ehkä ihmetelee, miksi ostan lahjan miehelleni, mutta onhan hän sentään minun lapseni isä...!!!

Päivällä meillä oli tulossa isännän vanhimmat lapset perheineen ja puolisoineen syömään, joten aamupäivä meni isännän laittaessa ruokaa ja minun valmistaessa jälkiruokia. Sen verran oli järjestämistä, että ei paljon paikoillaan ehtinyt istua. Yritin parhaan kykyni mukaan pysyä "pääkokin" tieltä pois ja saimme kaiken suurin piirtein ajoissa valmiiksi. 
 
Tällä samalla päivällisellä juhlistimme oikeastaan kahta isää, sillä isännän vanhin poika on myös kolminkertainen isä. Pöydässä oli tiivis tunnelma, mutta mahduimme kuin mahduimmekin saman pöydän ääreen kaikki.
 
 
 

 
 
Pääruokana oli kauriin satulaa, sienirisottoa, perunamuusia ja lihapullia. Pöydän "kunkku" oli ehdottomasti tämä kuvassa näkyvä kauriin satula, muut ruoat haettiin keittiöstä noutopöydästä-
 
 
  
Ruoka oli erittäin maukasta ja hyvää eikä sitä juuri kippoihin jäänyt. Jälkiruoaksi olin tehnyt kerroskiisseliä kermavaahdolla ja suklaaströsseleillä. Kahvin kanssa oli perinteistä kuivakakkua ja jäätelön kanssa "mukaeltua tiikerikakkua" (eli hieman epäonnistunutta sellaista... tietenkin!). Hyvin näytti jälkiruokakin silti maistuvan.
 
 
 
Vieraiden lähdettyä aikaa kului keittiössä tiskokonetta täyttäen, tiskaillessa isompia astioita käsin ja siivotessa juhlien jälkiä. Kun meikäläinen ei ole mikään "pitopalvelu-ihminen", on juhlien järjestäminen minulle aina vähän stressaavaa ja työntäytteistä. Päivän päätteeksi nyt on kuitenkin hyvä olo ja kaikki on ollut sen arvoista. Isännälle päivän paras isänpäivälahja taisi olla se, kaikki lapset ja lapsenlapset olivat yhdessä, pitkästä aikaa.
 
 
Illalla fiilistelin vielä katsoen Tähtii tanssien kanssa -ohjelmaa ja kävin rentoutumassa saunassa. Nyt olo on hieman väsynyt...mutta onnellinen!
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti