perjantai 7. marraskuuta 2014

JO-JO-jouluttaa...


Jouluihmisenä ajatukset alkavat siirtyä väkisinkin tulevaan juhlakauteen. En ole perinteinen jouluhössöttäjä siinä mielessä, että suunnittelisin (ja tekisin) jouluruokia ja -leivonnaisia. Minä satsaan enemmän tunnelmapuoleen. Tai tarkennetaan, että satsaisin, jos olisi (sitä kuuluisaa) aikaa enemmän.

 
Tämän postauksen kuvat olen lainannut suoraan IKEAn kuvastosta ja olen muokkailut niitä hieman. Bongasin sieltä muutaman jouluaiheisen kuvan. Joulufiilistely alkaa väkisinkin kuplimaan sisälläni. Onneksi glögikauden on voinut jo aloittaa. Minä join ensimmäiset glögit viime viikolla. Oli se vain niin hyvää pitkästä aikaa!

  
Koska työkiireet sotkevat aina pahasti joulunalusaikaa, en oikein koskaan ehdi koristamaan kotiamme kunnolla. Olenkin ottanut tavaksi, että jo pikkujoulujen aikaan (ja vähän aikaisemminkin) alan lisäämään koristeita. Sitä mukaan kun meikäläisen jouluhössötys kasvaa, miehen jouluahdistus lisääntyy. Jos mies saisi valita, hän viettäisi joulun jossain ulkomailla, kaukana tästä kaikesta. Toistaiseksi hän joutuu kuitenkin tyytymään joulunviettoon kotona, enemmistön päätöksellä 2 - 1.
 
 
 Näin marraskuussa minulla ajatukset siirtyvät väkisinkin jouluun. Pikkujoulukausi alkaa kohta ja koulun joulujuhlailtakin on jo päätetty. Kotona joulukoristeissa mennään perinteisellä linjalla. Värimaailma on pysynyt jo vuosia samana eli pääväreinä on edelleen viininpunainen ja hopea.
 
 
 
 Tämä kuvan jouluinen koristekranssi on kaunis, mutta ehkä hieman liian värikäs makuuni.
Monena vuonna olen halunut askarrella jotain ja hamuan kaupasta kaikkia ihania joululehtiä. Kaikessa kiireessä askartelut ovat kuitenkin jääneet vähemmälle. Viime jouluna haaveilin himmelin tekemisestä ja tänä vuonna tavoitteena olisi askarrella vähän modernimpi himmeli...ehkä.
 


 
Täällä länsirannikolla satoi tänään lunta ja tunnelma muuttui hetkessä talviseksi. Valitettavasti tämä ilo on lyhytkestoista, sillä lupailivat tänne jo lauantaina lämpöasteita. Toisaalta ihan hyvä juttu, sillä minulla on autossani vielä kesärenkaat alla. Ettei jäisi renkaiden vaihto vain viime tippaan...?!!!
 
 
 
Jonkinasteista joulunodotusta on siis havaittavissa. Missäköhän vaiheessa uskaltaisi soittaa joulumusiikkia? Ehkä jo viikonloppuna.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti