lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivänä


Se olisi viikonloppu ja pyhäinpäivä. Meillä tuo "nahkavekkari" varmistaa, ettei tässä perheessä ainakaan äiti nuku liian pitkään. Meillä herättiin siis jo 6.30, tosin isäntä jatkaa vielä uniaan sujuvasti. Kun aamut alkavat aikaisin, ehtii tekemään kaikenlaista...kirjoittamaan vaikka blogia.  ;)





Meillä ei pyhäinpäivää vietetä mitenkään erityisen hartaasti tai perinteikkäästi. Pojalla on tänään ensin oma jääkiekkopeli aamupäivällä ja iltapäivällä hän pääsee katsomaan isoveljensä kanssa ihan kunnon Liiga-ottelua. Minä ja mies lähdemme kahdestaan paikalliseen ravintolaan (Goto) nauttimaan hyvästä ruoasta ja toistemme seurasta. Mutta kuitenkin hyvissä ajoin illaksi kotiin.
 
 
 


 
Vaikka meillä ei pyhäinpäivää erityisemmin vietetä, en kauheasti välitä tuosta Halloween-ilmiöstä. Erillisenä juhlana (eri päivänä) ihan ok, mutta kun nämä nykyisin vähän sekoittuvat. Ei kiva. Ehkä olen kuitenkin hieman "vanhoillinen" (= perinteitä vaaliva) tässä asiassa. Meillä ei esimerkiksi ole mitään Halloween-tavaraa täällä kotona ja vasta huomenna poika menee kaverinsa Halloween-pirskeisiin.
 
 
 
 
 


Illalla ajattelin sytyttää kynttilöitä täällä kotona ja varmasti ajatukset käyvät myös niissä läheisissä ihmisissä, jotka eivät ole enää täällä kanssamme. Kynttilän valo ja tunnelma ovat hyvää "terapiaa". Mielestäni kynttilän liekki kaikessa pienuudessaan antaa meille kaikille iloa, valoa ja lämpöä (ja ehkä jopa lohtua) tänä pimeimpänä vuodenaikana.
 



Lämpimiä ajatuksia teille jokaiselle!




2 kommenttia: