torstai 14. elokuuta 2014

Eläintieteellinen museo (osa 2)


Ja eilisen postauksen jälkeen jatkamme edelleen samassa retkikohteessa. Kuvia tulee edelleen paljon, mutta niiden lukumäärä on suoraan verrannollinen kuinka paljon luonnontieteellisessä museossa oli katsottavaa ja tutkittavaa. Jätin melkoisen määrän kuvia myös julkaisematta, ymmärrettävistä syistä.


Matka siis jatkuu...
 
Kolmannessa kerroksessa päästiin maailmankaikkeuden syntyyn ja elämän alkuun maapallolla. Tässä kuvassa alkuräjähdys on jo tapahtunut ja ollaan jossain alkio/alkueläintasolla...
 
 
Täällä poikamme innostui tutkimaan isoilla luupeilla erilaisia yksityiskohtia...Näistä kivistä haettiin fossiilin jäänteitä.
 
 
 Ja olihan esillä miljoonia vuosia sitten eläneiden dinosaurusten luurankoja ja sen ajan puustoa. Pojan mielestä ne puut muistuttivat saniaisia... 
 
Pääsimme tutustumaan myös tutkijan työhuoneeseen ja poika parkkeerasi itsensä välittömästi tietokoneen ääreen. :)
 
 
 
 

 
 
Samassa kerroksessa oli oma osastonsa myös Suomen luonnosta. Ensimmäinen näkymä oli tälläinen lavastettu  kaupunkinäkymä ja mitä eläimiä kaupungissa voi nähdä. Puiston penkin alla majaili siili ja roskiksessa oli esim. muutama rotta...YÄK.
 
 
 "Keittiöön" oli havainnollistettu ei-niin-tervetulleita - hyönteisiä. Yhdellä hyllyllä oli aina esitelty aito hyönteinen (esim. koiperhonen) ja sitten siitä oli reilunkoinen suurennos. Eipä ollut mukavaa katsottavaa...enkä haluaisi näitä "lemmikkejä" meidän huusholliin...
 
 
 
 
 
 
Tämän näyttely todisti sen, että kyllä Suomen luontokin on moninainen. Täällä asustaa ja elelee hurja määrä erilaisia eläinlajeja. Tässä poika tutustuu vetolaatikoissa oleviin Suomessa esiintyviin kalalajeihin...ja niitä oli paljon!
 
 
 

 
 
Tässä kohteessa kerrottiin rengastamisesta ja siinä pääsi itse kokeilemaan, miltä rengastaminen tuntuu...
 
 
 

 
 
Suomen luontoa esiteltiin eri vuodenaikoina ja aikaisempien vitriineiden tapaan, toteutus oli hämmästyttävän aitoa ja yksityiskohtaista.
  
 
 
Isoissa lasivitriineissä oli koottuna kaikki Suomessa esiintyvät linnut... ja niitäkin oli melkoinen määrä.
 
 
 

 
 
"Talviosastolta" poika löysi kivan lumitunnellin, jossa oli havainnollistettu, miten riekko, hiiri ja karhu hyödyntävät lunta. Tällä osastolla oli paljon muutakin havainnollistavaa paikkaa, jossa sai ihan luvan kanssa koskea ja tutkia asioita.
 
 
 
 
Minulle tämä vierailukohde oli hyvin vaikuttava paikka, päihitti minun mielestäni jopa eläintarhan, sillä täällä sai rauhassa tarkkailla ja tutkia eläintä hyvinkin läheltä. Lisäksi vitriinit ja muut näytteille asetetut asiat tekivät meikäläiseen suuren vaikutuksen. Tämä oli todella elämyksellinen (ja eläimellinen) kokemus. Suosittelen kaikille.
 
 
 
Ja seuraavaksi jotain muuta...
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti