lauantai 16. elokuuta 2014

Perussettiä


Ensimmäinen koulu- ja työviikko on takanapäin ja edelleen olotila tuntuu erittäin hyvältä. Jälkikasvun mennessä jo toiselle luokalle koulun aloittaminen ei ole ollut enää mikää JUTTU, vaan sellaista turvallista, tervetullutta arkea. Omassa työssä on voinut syyskauden aloittaa rauhallisin mielin...ja sekin tuntuu tosi hyvältä. 
 
Maanataina laitoin työkassiani kuntoon ja keräsin kaikki työssäni käytettävät tavarani yhteen kuvaan. Nämä taitaa olla ihan ne välttämättömimmät tavarat. Tälläistä pakettia kuljetan lähes päivittäin mukanani. Sen sisältö saattaa tietenkin hieman vaihdella, mutta perussettiä siis.
 
 
 

 
 
Omaan työhöni erityisopettajan kuuluu melko paljon etukäteisvalmisteluja. Suunnittelen tulevat tuntini aina edellisellä viikolla, pääosin sunnuntaisin. Suunnitteluapuna minulla on tietenkin kalenterini ja sitten tuo musta kovakantinen vihko, johon teen ns. tuntisuunnitelmani hyvinkin yksityiskohtaisesti. Työpaikan avaimet kulkevat myös aina mukana. Nipussa ulko-oven, liikuntavaraston ja autopaikan lämmityspistokkeen avain.
 
 

 
 
Koska meillä on harvalla oppilaalla käytössä oppikirjoja, joudun melko paljon hyödyntämään netistä keräämiäni kuvia ja juttuja. Siksi muistitikku on myös tärkeä. Uusin työvälineeni on tuo pilli, jonka apulaisrehtorimme hankki meille kaikille opettajille. En tällä hetkellä opeta oppilailleni liikuntaa, mutta ehkä keksin sille muuta käyttöä..ja tuo keittokirja on enemmänkin meikäläisen apuna, kun suunnittelen oppilalle kotitaloustunteja.
 
 
 
 
 
Tänään kotona olisi tarkoitus tehdä kotitöitä; pyykin pesua, lakanoiden vaihtoa ja imurointia eli perussettiä sekin...
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti