sunnuntai 24. elokuuta 2014

Oliko se sitten tässä?

 
Olimme viikoloppua viettämässä mökillä. Perjantaina mukaan lähti myös miehen vanhin poika vanhimman pojan kanssa (onpa hassusti sanottu, mutta oli just näin!). Perjantai-illan ohjelmassa oli pienimuotoista saaristoseikkailua eli sorsastamista. Miehet ja miehenalut lähtivät alkuillasta reissuun ja tulivat mökille kahden heinäsorsan kanssa. Reissu oli ollut ilmeiseti hieno, sillä ainakin meidän poika hehkutti, että oli ollut todella kivaa...
 
 
 
 Minä sain olla hetken yksikseni mökillä ja lämmittelin saunaa. Sorsamiehet tulivat puoli kahdeksan aikaa mökille ja seuraavaksi vuorossa olikin saunomista. Merivesi oli jo sen verran viilentynyt, että osa jätti uimisen jo seuraavaan kesään. Minä olin yksi niistä. Pienet pojat jäivät mökille nukkumaan, kun isommat mestämiehet lähtivät vielä iltalennolle. Tältä reissulta tultiinkin vaihteeksi tyhjin käsin.
 

Lauantaina heitimme vierailevat sukulaiset aikaisin maihin ja aloimme suunnitella päivän hommia. Ilmeisesti työviikko oli vienyt meiltä kaikilta vähän "mehuja", sillä päivän työsaldo oli melkoisen vähäistä. Isäntä kävi sentään katsastamassa kanttarellit ja suunnitteli tukin uittoa, minä sain maalattua pienen pöydän. Kaiken kukkuraksi vetaisimme vaatimattomasti sellaiset puolentoista tunnin päiväunet....ihan koko sakki! Eipä ole tälläistäkään tapahtunut pitkiin aikoihin.
 
 
 


 
Eilen illalla pääsimme vielä ihailemaan hienoa sateenkaarta. Näitä sateenkaaria on näkynyt todella paljon muutaman viikon aikana. Spektrin värit ovat kyllä häikäisevän kauniita, valitettavasti vain ovat kovin katoavaisia. Sateenkaarien lisäksi täällä on jyrähdellyt ukkonen melkeinpä päivittäin. Suuremmlta ukkosmyräkältä on kuitenkin vielä säästytty.
 
 
 
 

Tänään aloimme laittaa mökkiä "talviteloille". Aurinkotuolit, tikkataulut ja puutarhakalusteet saivat lähteä talvehtimaan varastoon. Pukuhuoneesta otin kesämatot pois ja tein myös inventaariota kaiken maailman vesileluista. Seuraavasta yhteisestä mökkiviikonlopusta ei ole vielä tietoa. Siinä siivoilessani mökkiä olo tuli jopa hieman haikeaksi. Oliko se kesäkausi sitten tässä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti