keskiviikko 13. elokuuta 2014

Eläintieteellinen museo (osa1)


Viimeisen kesäloman viikonloppumme oli täynnä elämyksiä. Perheen miespuoliset pääsivät lauantaina katsomaan HJK- FC Barcelona -jalkapallopeliä. Paikalle oli tullut Olympiastadionin katsomon verran ihmisiä ja tunnelma oli julkkisfutaajien peruutuksista huolimatta hieno.


Seuraavana päivänä haimme lisää elämyksiä, sillä tutustumiskohteenamme oli Helsingin eläintieteellinen museo. Ja miten hieno paikka se olikaan!!! Varoituksen sanana mainittakoon, että kyseisetä paikasta tuli otettua taas paljon kuvia ja väkisinkin niitä kertyi myös tänne blogin puolelle. Jaoin kuvat vielä kahteen eri postaukseen, mutta silti niitä tuli melkoinen määrä. 
 
Koska kyseinen kohde sijaitsi aivan keskustassa oli sinne meneminen helppoa. Auton jätimme Forumin parkkihalliin ja teimme lopun matkan kävellen.
 
 
 
 
 
 
Alakerrassa meitä oli vastassa ihan oikean kokoinen elefantti (tai norsu). Olipa komea ilmestys läheltä katsottuna ja hyvin aidon oloinen.
 
 
 
 
 
 
Ensimmäisessä kerroksessa oli ns. luuhuoneet. Esillä oli jos jonkinlaista luurankoa ja paljon tietoa luustosta.

 
Esillä oli myös toiminnallisia tehtäviä, jotka olivat suunnattu enemmänkin lapsille, mutta miksei myös aikuisille. Tässä poika yrittää tehdä magneetitaululla lehmän luurankoa. Ei muuten ollutkaan mikään helppo tehtävä.Samaisessa huoneessa oli myös muita isoja luurankoja. Keskellä huonetta oli vertailukohteina mm. kirahvin, strutsin ja apinan luuranko. Katossa oli taas ryhävälään luuranko ja paljon paljon muuta.

 
 

 
 
Seuraavassa kerroksessa päästiin tutustumaan maailman eri ilmastovyöhykkeisiin ja siellä esiintyviin eläinlajeihin. Aulassa meitä tervehti ihan oikean kokoinen kirahvi.
 
 
 
 

 
 
Täällä sitten etenimme huoneittain eri ilmastovyöhykkeissä ja ihmettelimme näitä vitriineitä, joissa oli esillä jos jonkinlaista eläintä ja ötökkää. Kivoja yksityiskohtia oli ripoteltu myös esim. vitriinien ulkopuolelle. Katsottavaa oli vaikka kuinka paljon. 
 
 
 

Yksityiskohdat olivat hyvin toden tuntuisia ja erittäin vaikuttavia! Kerrassaan mykistävä paikka.
 
Jokaisessa huoneessa oli näiden lasivitriineiden ohella ulosvedettäviä infolaatikoita, joissa oli vielä lisää tietoa kyseiseen ilmastoalueeseen liittyen. Näissä huoneissa oli siis todella paljon tietoa, eikä näin lyhyellä käynnillä moista tietomäärää pystyisi edes omaksumaan.
 
 

 
 
 
 
 
Tässä seinällä oli lämpimien vesistöjen eliöitä ja eläimiä.  Samaisessa huoneessa kerrottiin myös ilmastonmuutoksen vaikutuksesta esim. jääkarhujen elinoloihin.
 
 
 
 
 
Matka jatkui tästä seuraavaan kerrokseen, mutta teitä lukijoita säästääkseni, siitä enemmän seuraavassa postauksessa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti