maanantai 16. helmikuuta 2015

Vihersisustaminen on IN, minä taidan olla OUT!

 
Tänä keväänä vihersisustaminen on esillä joka paikassa. Epäonnekseni minua ei ole siunattu viherpeukalolla. Pelkästään keväinen kukkien mullanvaihto vaatii jo melkoista ponnistelua. Viime keväinen mullanvaihto taisi jäädä tältä multasormelta kokonaan tekemättä.

Kuva Kekkilän sivuilta


Viherkasveja meillä on, mutta niiden hoito on lähinnä "kastelen kun muistan"-tasolla eli ei tällä ideologilla paljon sisustustrendiä noudateta. On kuitenkin kiva fiislistellä  lehdissä ja mainoksissa olevilla hienoilla uusilla ideoilla.
 
 
 
Kuva Kekkilän sivuilta


Koska kukkien hoitotaitoni on mitä on, olen keskittynyt niukkaa kastelua vaativiin kasveihin. Erityisesti Anopin hammas on yksi suosikeistani. Helppohoitoinen eikä vaadi jatkuvaa kastelua. Muutaman mehikasvinkin olen onnistunut pitämään hengissä. 
 
Yrttien kasvattamisessa en ole ollut menestyksekäs. Olen myös huono käyttämään tuoreita yrttejä ruoanvalmistuksessa, joten suosiolla olen jättänyt yrtit kauppaan. Nykyisin yrttiruukkujen valikoima on jo melkoinen  ja tuo kuvan lisävalojuttu voisi toimia keittiössä myös tunnelmavalaisimena.
 
 
 
 
 
 
Kuvassa olevan vehkan yritän edelleen pitää hengissä, sillä se on tullut "perintönä" miehen kotoa. Se ei kuulu viherkasvisuosikkeihin, mutta siinä on taas tunnearvoa. Tälle taitaa riittää mullanvaihto ja vähän isompi ruukku.
 
 
 
Tässä taloudessa mullanvaihto on tämän kevään MUST- ja TO DO- listalla: Voi olla, että muutama viherkasvi päätyy myös poistolistalle tai muuten vaan koulittavaksi. Operaation aion suorittaa hieman myöhemmin keväällä, mutta olkoon tämä postaus muistutus ja lupaus tästä.
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla samat lahjat viherkasvien hoitoon. Tällä hetkellä hengestään taistelee pari pikkumurattia ja huone-esikko :D
  Olis ne kasvit ihania, mutta en vaa saa niit pysymään elossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OHO...taisit olla "langoilla" jo, kun postaus tuli luonnosvaiheessa jo julkaistuksi. Koska olen surkea viherpeukalo, minulla on kotona muutamia silkkikukkia, jotka todella näyttävät ihan aidoilta. Kastellessa muita kukkia, yritän muistaa, etten vahingossa katsele niitä :D. Hyvää lomaa sinne!!!

   Poista
 2. Mukavaa loman jatkoa! Venlan huone maalattu. Melkeen alkoi laiskottaa, mut tänään Allun huoneen kimppuun. Alkoi tehdä mieli jo Ikeaan uutta kalustusta hakemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvää lomailua, kun saa jotain aikaiseksi. Minä järjestelin olohuoneen uusiksi, mutta muuten olen kyllä puhtaasti lorvaillut. Tänään pitäis mennä kyllä lenkille...

   Poista