sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pullapäivä


Niin se vain on todettava, että ei ole ihmeiden aika ohi. Leivoin menneen hiihtoloman aikana ihan oikeata ja perinteistä  kotitekoista pullaa.
 
 
Tämä on sikäli merkkitapahtuma (ja postauksen arvoinen), että tiettävästi ja muistaakseni en ole leiponut tässä osoitteessa pullaa milloinkaan. Luit aivan oikein, en milloinkaan... ja olemme sentään asuneet tässä osoitteessa kohta jo 15 vuotta. Ihmeiden aika ei todellakaan ole ohi!
 
 
 

 
 
Työssäni erityisopettajana saan (tai joudun) opettaa kotitaloutta ja ns. arjen taitoja yläkouluikäisille oppilaille. Näiden tuntien innoittaman olen viimeisen lukuvuoden aikana kokeillut samoja juttuja täällä kotonakin. Edelleen olen aikamoinen "kotitalousihme" ja en todellakaan erityisemmin pidä näistä keittiöhommista, mutta kyllä sieltä aina jotain tarttuu mukaan. Ja välillä onnistuukin :D .
 
 
 
 

 
 
Viimeksi teimme laskiaispullia koulussa ja nyt päätin harmaan päivän kunniaksi tekaista pullataikinan.  Poikani oli tässä hyvänä leivonta-apurina. Hänen erikoisalaansa oli raesokerin ripottelu pullan päälle. Maltoin olla käyttämättä jauhoja liikaa, mutta innostuin pyörittämään pullista vähän isoja...
 
 

 
 
Nyt näissä on sekä näköä että kokoa! Niin vain pääsi poikakin ensimmäistä kertaa maistamaan äitinsä tekemiä (onnistuneita) pullia ja jopa kehui niitä hyviksi. Leipominen ei minusta ole kovinkaan rentouttavaa puuhaa, mutta lopputulos on yleensä hyvinkin mieluisaa. Tämän positiivisen kokemuksen myötä saatan leipoa pullaa jatkossakin... ja ehkä ei tarvitse odottaa enää seuraavaa 15 vuotta.
 
 
 
 
 
Meillä hiihtoloma on lopuillaan ja huomenna alkaa ihana/kamala arki. Loma tuntui hyvältä ja akkuja tuli ladattua. Nyt pitäisi taas jaksaa sinne pääsiäislomaan asti. Tervetuloa arki! 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Elmeri ja pulla kuvasta tuli mieleen isäsi,jolle lämmin pulla ja maito oli herkkua. Äitimummisi onkin ollut innokas ja taitava leipuri.Sai kiitosta isomummilta karjalanpiiraista ja se oli minusta suuri tunnustus. Oletko jo kokeillut karjalanpiiraiden tekemistä? Siinä on haastetta,ainakin minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh...eipäs mennä asioiden edelle. Karjalanpiirakat ovat liian monivaiheiset tällaiselle tapaukselle, joka haluaa valmista suht nopeasti...ja pois keittiöstä. Äiti.mummin karjalanpiirakat ja pullat ovat kyllä maailman parhaat...Elmerinkin mielestä. Mutta koskaan ei pidä sanoa, ei koskaan... ;)

   Poista
 2. Oi että, hyvän näköisiä! Itse en ole koskaan onnistunut edes peruspullien teossa, ja sainkin asian ratkaistua loistavalla tavalla, ulkoistin pullien leipomisen miehelle! :D Ei ollut hänkään koskaan tehnyt mutta onnistui eka yrittämällä ja saakin olla meidän perheen pullaexpertti tästä lähin! Minä hoidan sitten piparit ja kakut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kanssa aika skeptinen ryhtyessäni leivontahommiin, mutta tällä kertaa nämä onnistuivat. Tuo teidän työnjako vaikuttaa varsin hyvältä. Meillä isäntä on leiponut joskus kauan aikaa sitten sämpylöitä ja siihen se on ainut jäädä. Ruoanlaittopuoli on enemmänkin hänen "heiniään" ja suon sen hänelle oikein mielelläni. Ei kaikkien tarvitse tehdäkään kaikkia...eikä yksin kaikkea...olipa oikein pohdinta! :D

   Poista