lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyttä ja siivousta


Itsenäisyyspäivä on mennyt siivotessa taloa. Minun piti tehdä aamupäivällä vain pienimuotoinen keskilattiaimurointi, mutta kuinkas ollakaan siitä tulikin vähän perusteellisempaa siivousta. Ei niin perinteistä itsenäisyyspäivän viettoa.

 
Ruokailuhuoneessa, joka on keskella taloa, pesin lattian, vaihdoin maton talvisempaan (=paksumpaan) ja tuoleihin laitoin harmaat pehmusteet. Tämän päivän siivous taitaa lukeutua jo joulusiivoukseen.
  
 
Kävin imurin kanssa läpi koko talon ja pesin vielä eteisen lattiat, joten nyt on taas vähän aikaa puhdasta. Pikkujoulukuusen siirsin olohuoneesta pojan huoneeseen. Tarkkasilmäinen voi nähdä kuvassa keltaisen ämpärin ja lattiamopinvarren pilkottavan keittiön puolelta. Mies aloitti työhuoneessaan kauan työn alla odottanutta hyllyprojektia...ja se taisi vieläkin jäädä vähän kesken. Jatkunee huomenna?
 
 
 Päivällä söimme itsenäisyyspäivän kunniaksi vähän ns. "paremman aterian" ja perheen miehet lähtivät vielä jäähallille katsomaa peliä. Minä jäin kotiin saattamaan tämän päivän siivousurakan loppuun ja nyt on koti siivottu. 
Tämä päivä on ollut sään puolesta hyvin hämärä, joten kuvien laatu on sen mukainen. Illemmalla olisi tarkoitus polttaa vielä itsenäisyyspäivän kynttilöitä ja katsoa TV:stä Linnan juhlia. Monena vuonna olemme leiponeet itsenäisyyspäivänä pojan kanssa  pipareita, mutta se homma jäi väkisinkin huomiselle päivälle.


Siivousinnosta huolimatta olen tänään ollut puolikuntoinen. Olen potenut vielä eilistä migreeniä ja koko viikon kurkkukipu on muuttunut kähiseväksi ääneksi tai oikeastaan äänettömyydeksi. Täällä on vietetty siis suhteellisen touhukasta ja "hiljaista" itsenäisyyspäivää.Taidanpa mennä lämmittämään vähän glögiä ja majoittautua olohuoneen sohvalle. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti