sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Takkatunnelmaa...


Jatketaan näillä sarjassamme epämääräisiä otoksia...

Vaeltelin eilen illalla ruokahuoneessaamme kamera kaulassa ja sain idean kuvata sitä hieman eri kuvakulmasta. Kuvauskohteena vain meidän takkanurkkauksemme.
 
 

 
 
Kokeilin ottaa kuvaa myös käsivarren mitalla yläviistosta.
 
 
 

 
 
Kuvakäsittelyä olen tehnyt vain muutamia, lähinnä kuvarajausta ja sitten tuota utuisen reunan lisäystä.
 
 
 

 
 
Takkamme ei ole sieltä moderneimmasta päästä ja edutaa silloista tyyliä yli kymmenen vuoden takaa. Kelpaa edelleen meille. Takan tason päällä on mieheni aikoinaan hankkima metallinen joulukuusi tuikuille, josta on tullut minulle joulun kestosuosikkikoriste. Sen paikkakin tuntuu olevan joulusta toiseen sama. Jouluperinnettä sekin.
 
 
 
 
Viikonloppu oli ja meni. Lauantai meni melkeinpä totaalisesti jäähallilla, sillä pojalla oli syyskauden loppuhuipentumana turnauspäivä. Kolme ottelua ns. isossa hallissa ja muuta oheisohjelmaa. Pävän jälkeen meille kotiutui perin tyytyväinen kiekkoilija. Saldona kaikista päivän otteluista joukkueelle selvät voitot, poika teki kolme maalia sekä muutamia "namusyöttöjä"ja maalivahti piti vielä maalitilinsä nollana. Huippupäivä!
 
Tänään perheen miespuolisten ollessa luistelemassa tekojääradalla minä tein hieman vielä pihahommia; karsin katunvarressa olevia ikivihreitä, leikkasin omenapuuta ja siivosin terassin neulasista. Leikatuista ikivihreistä (ilmeisesti lehtikuusi) tein ruukkuihin talvisia "asetelmia". Nyt on sitten pihakin lautettu virallisesti talvikuntoon.
 
Päivällä isännän vanhimman pojan jälkikasvua tuli muutamaksi tunniksi meille ja sillä välin ei paljon muuta tehtykään. Suvun "ohjelmatoimisto" piti ajanvietosta kyllä huolen. Seuraavaksi leivotaan pojan kanssa vielä tämän joulun ensimmäiset joulupiparit ja käydään saunassa. Viikonloppu olisi sitten ns. paketissa. 
 
Täällä valmistaudutaan viimeiseen työ- ja kouluviikkoon. Oppilaiden arvioinnit sain tänään aamupäivällä tehtyä muutamaa "pientä viilausta" lukuunottamatta. Pahempaa joulustressiä en suostu potemaan vieläkään ja ajattelin ehtiä tehdä loput pakolliset joulujutut lomani aikana. Voi olla, että kiireeksi vetää. Tai sitten ei.
 
 
 
 Hyvää kolmatta adventtia!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa takkanurkkausen tunnelmaa - sävymaailma on kovasti minunkin mieleeni:) Harmaa rottinki on myös lemppariani<3 Minulla jää myös nuo jouluvalmistelut loman alkamiseen. Vain lahjoja on tullut tehtyä ja paketoitua - kaikki mu häämöttää vielä edessä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassakin joululahjavalmistelujasi. Ihania olit tehnyt! Nautin tänä vuonna erityisesti siitä, että joulu sijoittuu sen verran keskelle viikkoa, että ehtii vielä täällä kotonakin valmistelemaan joulua melko rauhassa. Todennäköisesti teen viimeiset lahjahankinnat ensi viikolla ja veikkaan, ettei siellä tarvitse yksin olla. Kohtalotovereita on varmasti muitakin... ;)

      Poista