lauantai 21. helmikuuta 2015

Potkukelkkailemassa


Kuluneella hiihtolomaviikolla teimme pikaisen päiväretken mökille. Jäätilanteen ollessa peräti kehno uskaltauduimme matkaan vanhalla kunnon menopelillä eli potkukelkalla. Meillä on näitä kulkuneuvoja peräti kaksi kappaletta ja ovat kyllä näillä jäillä (ja säillä) ihan ehdottomat.


Päivällä oli välillä ihan aurinkoista ja matkaamme vauhditti mukava takatuuli. Samalla veimme mökin taakse vähän porkkanoita (säkissä) eläimille. Pojalla oli lumipotkulautakin mukana, mutta sillä ei tehnyt näissä olosuhteissa mitään. Isän kyydissä matka taittui kuitenkin mukavasti.
 
 
 Mökille päästiin n. puolen tunnin potkukelkkailun jälkeen. Mökillä oli rauhallista ja Laakonpassi oli ainakin toistaiseksi talvehtinut hyvin. Alunperinhän meillä oli tarkoitus viettää täällä muutama lomapäivä, mutta kelien mentyä huonoiksi, suunnitelmiin tuli muutos.
 

 
 
 
 


Mökillä juotiin päiväkahvit ja lähdimme takaisin mantereelle. Kenkiin isäntä laittoi meille molemmille lisänastat, jolloin potkiminen vastatuuleen oli helpompaa ja matkateko sujui jouhevasti. Reissullamme bongasimme muutaman pilkkijän ja meidän jälkeemme jäältä rantautui vielä mönkijä pienessä puukuormassa. Jään päällä oleva vesi tekee kulkemisen ja olotilan (ainakin meikäläisen  kohdalla) epävarmaksi. Siksi huokaisenkin aina helpotuksesta, kun tunnen oikeata maata jalkojeni alla.
 
 
 
Mukava ulkoilupäivä. Kaikesta huolimatta.
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Ihanat meisemat :o) itse en jäälle kyllä uskaltaisi mennä, kun nyt on ollut niin vähän pakkasta tänä talvena... taidan olla aikamoinen maakrapu ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minuakin hirvittää. Jäätä on kuitenkin yli 20 senttiä ja täytyy tuolla saaristossa tietää, missä virtaukset ja mahd. sulat paikat on eli järki kädessä. Tosin tämän talven jäällä olo meikäläisen osalta taisi olla tuossa... Kevät tulee väkisinkin!

   Poista
 2. Kohta pääsee jo veneellä. Onneks ;)
  Ihanaa, kun tulee kevät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä veneilykelejä saa vielä hetken odottaa. Kevät tulee kuitenkin...

   Poista