maanantai 24. kesäkuuta 2013

Elämäni ensimmäinen

Lupasin eilen, että kirjoitan tänään eräästä juhannuksen aikaansaannoksestani. Olen lopputuloksesta niin ylpeä, että nyt saatte "kärsiä" melkoisesta kuvakavalkadista...


Meillä on mökillä melkoinen kirjasto terasseja ja pihakalusteita käsitteleviä kirjoja. Tässä kuvassa vain osa niistä. Selailen näitä epäsäännöllisen säännöllisesti ja aina välillä mies(kin) saa kuulla pieniä vihjauksia, "että tommonen olisi ihan kiva meilläkin..." Kirjoja jälleen selaillessani päätin kokeilla puusepän taitojani. Elämäni ensimmäistä kertaa.
 
Hain vierasmajan alta erilaisia kestopuisia hukkapaloja, riittävä määrä tarpeellisia työkaluja ja nauloja... ja ryhdyin toimeen. Intoa taisi olla enemmän kuin taitoa.
 
 
 
 
 

Halusin tehdä puulaatikon. Minulla ei ollut minkäänlaisia piirustuksia, mutta mallailin puun paloja ja siitä se ajatus vähitellen alkoi muodostua. Katkaisusirkkeliäkin jouduin käyttämään. HUI!
 
 
 


Ja tälläinen siitä tuli!


Puutöitä olen tehnyt joskus kolmannella luokalla, mutta siitä nyt on jo jonkin verran aikaan. Mitään näin "suurta" en ole pikkukätösin koskaan tehnyt. Että olin ylpeä lopputuloksesta!!!Laatikko pysyi kasassa eikä mikään kulma ollut pahasti vinksallaan.
 
 
 Ei tämä nyt täydellinen ole, mutta kyllä se minulle kelpaa. Mieskin sanoi, ettei löydä siitä mitään moitittavaa (ei kait halunut latistaa meikäläisen innostusta!)
 
 
 
 


Käytin kokoamisessa nauloja ja kieltämättä välillä meinasin heittää koko lootan mäkeen. Vasaroimistaitoni ei ole vielä kovin hyvä. Naulat pakkasivat menemään vinoon ja niiden irrottaminen oli työlästä. Naulojen irrottamisessa meinasi taas koko loota hajota osiin, mutta en luovuttanut. Kunnon ohilyöntejä sormeen tuli vain yksi!
 
 
 
 
 

Tässä se nyt on. Elämäni ensimmäinen ja valmis puulaatikko. Kahden tunnin (työn ja tuskan) tulos. Käyttötarkoitus on vielä vähän epäselvä; joko yrttienkasvatuslaatikko(?!) tai kesäkukille tai...katsotaan saanko siihen mitään. Haluaisin maalata vielä laatikon ja jonkin sortin kahvojakin olin ajatellut laatikon päihin.
Tällä kokemuksella voisin ajatella, että näitä voisi tehdä enemmänkin. Ja seuraavassa laatikossa voisin kokeilla naulojen sijaan ruuveja...ja ehkä hieman isompi laatikko. Tai ehkä joku muu puutyö...HMM!

Itsetunto kohonneena kohti uusia projekteja! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti