perjantai 28. kesäkuuta 2013

Viikon inspiraatio

Tällä viikolla sain taas inspiraatiokohtauksen. Ajatuksen tai idean tämän toteutukseen olen saanut jo vuosia sitten, mutta vasta nyt tuli se "tuumasta toimeen"-tunne. Kauan se kesti. 
Lähtökohtani ideani jalostumiseen olivat nämä vanhat taloon kuuluvat tikapuut. Monta kertaa nämä ovat olleet matkalla jo kaatopaikalle ja yhtä monta kertaa olen onnistunut pelastamaan ne. Mies ei ilmeiseti ole uskonut, että joku päivä minä toden teolla saisin tehtyä näistä jotain.
 
 
Läheisestä rautakaupasta löysin nämä istutuslaatikot ja viereisestä taimimyymälästä kukkaset.
 
 
 
 

 
Maalasin tikapuut pihakalusteista jääneellä maalinlopulla mustaksi ja ta-daa...tikapuista tuli kukkateline!
 
 
 
 


Aluksi minulla oli vain kaksi kukkakoria ja olin ajatellut maalata loppuihin askelmiin jotain tekstiä, mutta päädyin kuitenkin ostamaan lisää koreja.
 
 
 
 

 
Maalipinta tarttui hieman epätasaisesti, vaikka hiosinkin tikapuut. Pieni rouheisuus ei tässä kohtaa haittaa kyllä yhtään. Voi olla, että tuohon keskiosaan yritän löytää jonkun kyltin ...
 
 
 
 


Nyt nämä saavat nojailla talomme seinustalla ja toistakin paikkaa olen miettinyt. Toivottavasti kukkaistutukset pysyvät hengissä pojan syntymäpäiviin asti eli heinäkuun puoleen väliin..
 
  
Tämä kukkateline oli mielestäni ihan hyvä ratkaisu. Maalaamiseen meni sellaiset puolituntia ja kukkien istuttamiseen saman verran. Pihassa yleisilme parani taas huomattvasti. Ottaen huomioon, että meidän pihassa kukkaistutuksia on vähän.
 
 
 


 
Ajatuksena on, että kesän jälkeen vaihtaisin istutukset syksy-tyyliin ja jos näihin saisi vaikka jonkun lyhdyn roikkumaan.
 
 
 
 
 
 
Koska tikapuut sijaitsevat kuumalla etelänpuoleisella seinustalla, kasvivalinta oli hieman haasteellinen. Tykästyin pelargonioihin ja niiden pitäisi kestääkin, mutta tuo riippuvampi kukka on vähän haasteellisempi.
 
 
 
Nyt ei mieskään ole näitä enää roudaamassa mihinkään ja tikapuut saivat uuden tehtävän pihallamme. Olipa palkitseva inspiraatiokohtaus!
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. HIANO!!!
  Voi mikä viherpeukalo susta on tullut -sisustajan lisäksi :)
  t. naapuri

  VastaaPoista
 2. No, viherpeukalosta en tiedä, mutta yritystä on. Eikä tuo sisutsja-termikään kuulosta ihan minulta. Intoa kyllä on... :) Kiva, kun vähän kommentoit täällä.
  Terkuin, Satu

  VastaaPoista
 3. Luonnossa "kukkatikkaat" näyttivät oikein hienoilta.Hyvä idea,jota aion hyödyntää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vain kehuista ja tätä saa ilomielin kopioida. Ei ole todellakaan minun alkuperäinen idea. Halusin hehkuttaa, kuinka helposti ja suht vaivattomasti saa tehtyä jotain kivaa...jos vain sattuu tykkäämään tälläisestä tyylistä :). Minä laitan tätä pihaamme nyt ihan mielelläni, vaikka en hortonomi olekaan. Periaatteella yrityksen ja erehdyksen kautta...Kiva, kun poikkesitte tällä läsnirannikolla ja terkkuja vielä sinne etelään! T: Satuihminen :)

  VastaaPoista