sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Terassitilanne


Sunnuntai tunnetaan yleisesti lepopäivänä. Meillä taas ei. Heti aamupalan jälkeen menimme molemmat jatkamaan hommia terassilla.
 
Niin siinä sitten kävi, että rimoituksen suhteen teimme vielä edellisen postauksen jälkeen muutoksia.
Nyt ns. alaosa on kauttaaltaan tiheämpää ja korkeampien osa on ylempää alkuperäissuunnitelman mukaista tiheyttä.
  
Väri pysyy edelleen kelon harmaana. Selailin viime kesäistä postaustani, jossa pähkäilin terasin väritystä. Tuolloin oli ehdottomasti sitä mieltä, että harmaa ei sovi tänne meidän pihalle, mutta mites tässä kävikään...
 
Harmaahan tästä tulee ja se on oikein hyvä väri. Saman sävyinen harmaa kuin meidän pihamme päällyte. Rimoitus on ihan oman miehen aikaansaannosta. Se on asennettu hieman vinoon ja antaa ehkä hieman enemmän näköestettä.
 
 Minä aloitin myös maalaus-urakkaa tänä aamuna, mutta mies sai jatkaa kun lähdin tekemään ruokaa ja valmistautumaan päivän rippijuhliin.
 
 
 Tänne terassin takaosaa on tarkoitus istuttaa vielä villiviiniköynöstä tuohon korkeampaan osaa näköesteksi. Tapahtuuko se vielä tänä kesänä? Sitä en osaa vielä sanoa. Ulkoreunoille ajattelin laittaa mustaa koristehaketta pitämään rikkaruohoja loitommalla. Minun tekisi mieli ostaa myös uudet ulkokalusteet, mutta yritän malttaa mieleni ja pärjätä niillä "vastatuunatuilla"...


Tänään homma ei enää jatku terassilla. Tulimme äsken rippijuhlista ja mies lähti samantien hiihtolenkille. Minun pitäisi laittaa tuo nuorempi mies iltatoimiin ja nukkumaan. Toivottavasti terassimme olisi tulevalla viikolla valmis, niin pääsisin esittelemään sen (valmiina!) täällä blogissa. Toivotaan ainakin...:)

4 kommenttia:

 1. Kuinka leveä on tuo osa mihin suunnittelit villiviinin? Olit laittanut ilmeisesti laakakatajaa tms. autotalli-varaston penkan luiskaan.Seppelvarpu myös sitoo ja leviää hyvin rinteessä,kukkiikin.Ja melkein huoltovapaa :).Haluatko vielä hyviä neuvoja pihanlaittoon ?;)) Maurihan on ammattilainen siinä,minä vai olen opetellut siinä sivussa.
  Laita Elmerin kanssa ensi kesänä pieni hernemaa.Siitä on iloa ja hyötyä pojalle koko kesäksi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se on melkein kolme metriä leveä. Unelmoin sellaisesta villiviinikatoksesta...Juu , laakakatajaa se muistaakseni on ja olen kasvattanut sitä viime kesästä taas muutamalla katajalla. Mulla on siihen tulossa myös yksi idea, mutta katsotaan saanko tänä kesänä sen toteutettua. Taidanpa kutsua tuon Maurin tänne vierailulle, niin saa tulla minulle pihasuunnittelijaksi ja ideoiden toteuttajaksi :) Minulle saa antaa ilomielin vinkkejä puutarhaan...ja muuallekin... :) Hernettä en laita. Meidän kotilot söisivät sen kuitenkin... Ja nyt maalaamaan sitä terassia!

  VastaaPoista
 3. Älä sitten lannoita villiviiniäsi enää tänä kesänä,sillä sen (koskee muitakin perennoja) talven kestävyys kärsii.Keväällä ja alkukesästä saa ja pitää lannoitta,koska kasvukausi on silloin kiihkeimmillään.Näin guru valisti .Villiviiniä kannatta ohjailla haluamallaan tavalla heti alkumetreillä.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset gurulle neuvoista. Tässä taitaa käydä niin, ettei meillä ole edes mitä lannoittaa. Taiment ovat vielä nääs kaupassa. Jos sitten vasta ensi keväänä...tai jos sittenkin vielä...katsotaan... :)

  VastaaPoista