sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vempeleitä

Mökkitontillemme on alkanut ilmestyä vuosien saatossa jos jonkilaisia vempeleitä. Tässä en nyt lähde esittelemään miehen traktoria, mönkkäriä, halkaisusahaa (2 kpl) yms., vaan nyt haluan esitellä enemmänkin niitä vekottimia, mitä lapsen (ja lapsenlapsien ) myötä tänne pihalle on alkanut kerääntyä. Kaunistukseksi tai kauhistukseksi.
 
Pihakeinu on ollut pihallamme jo muutaman vuoden. Ihan isännän itse tekemä. Keinun takana on myös salkotennispallo...tosin ilman palloa.
 
 Terassille luodaan aina tälläinen viritelmä pallopeleille. Maali ja molemmille puolille aurinkotuolit kyljelleen, ettei pallo karkaile. Onpahan aurinkotuoleillekin jotain hyödyllistä käyttöä.
 
 
 
 


 Viimeisin hankita on tämä trampoliini, jokapihan rumentaja, oikein "pihahirvitys"!
 
 
Tässä vielä yksi näppärä vempele mökkinurmikon (=viidakon) taltuttamiseen. Ruohonleikkuri, jossa onkin siimaleikkurin ominaisuudet. Tämä on vain huomattavasti nopeampi vehje, kuin perinteinen siimaleikkuri. Perinteisellä ruohonleikkurilla ei ole kuitenkaan mitään asiaa meidä kivikkoiselle (=luonnonmukaiselle) pihalle. Eli tämä on jonkinlainen risteytys. Hyvä sellainen.
 
Näiden rumilusten jälkeen tähän loppuun kuitenkin kaunista maisemakuvaa mökin laiturilta.
 
 
 
Tulimme mökille vasta eilen, launtaina ja täällä olemme olleet melko rauhallisesti. Trampoliinia säädettiin vielä hieman ja vaihdettiin sen paikkaa. Minä innostuin perkaamaan tämän tontin ainokaista kukkapenkkiä, jossa olikin piilossa kaksi mansikantaimea. Ilta meni saunoessa ja TV:tä katsotessa. Veli poikineen kävivät vielä loppuillasta pikavisiitillä.
 
Tänään mies halkaisi minulle isoja puukiekkoja kaupunkiin vietäväksi. Ajattelin kokeilla niistä yhtä ideaa pihalle. Menestys tai fiasko? Nähtäväksi jää. Ja lupaan, että jaan tämän(kin) "ilon" kansanne.
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Hei, mistä tuollaisia risteytyksiä löytää, vai täytyykö itse risteyttää. (voi olla, että tulee peruuttava separaattori). Meidän vanha leikkuri menetti kiinnostuksensa yhteistyöhön ja nyt mietimme siimaleikkurin ja ruohonleikkurin välillä. Ronskia koneta tarvitsemme tienvieruksiin, jossa on paljon kiviä, ainakin silloin kun minä leikkaan ruohot! Lisäksi täytyisi päästä marjapensaiden juurille ja kukkapenkkien reunuksetkin olis kiva ajaa koneella niin paljon kuin mahdollista. Uuudempaa konetta en raaski pilata kivissä ja lisäksi kone on vetävä, joten rytinä pöheikössä on melkoinen kun yritän pysyä koneen perässä jyrkähkössä rinteessä. Annapa neuvoja!

    VastaaPoista
  2. Heippa vaan!
    Risteytyshommiin ei tarvitse (onneksi) ryhtyä!Eikä näitä oikein saa mistään, täytyy ihan rahalla ostaa! Tämä löytyi ihan paikallisesta puutarhamyymälästä, jossa muutenkin myydään erilaisia puutarhakoneita. Hinta oli vain huomattavasti tyyriimpi, muistaakseni jotain 700 euron luokkaa, mutta epätasaisessa maastossa ihan ehdoton. Vähän se on myös raskas työnnettävä, mutta käypähän siitä hyötyliikunnasta (ropisee suoritusmerkinöjä). Minä en ole sitä joutunut vielä käyttämään, koska meillä isäntä on ajanut mökillä ruohikon ja minä kaupungissa. Työnjakoa, sanon minä!Ja neuvomaan en rupea tämän enempää! :)    VastaaPoista