keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kellarin kohennusta

Mies on urakoinut alakerrassa viimeisen vuoden aikana kiitettävästi ja tällä viikolla kellari valmistui. Kellarissa muokattiin varastoja uusiksi ja samalla heitettiin iso määrää tavaraa ja rojua pois. Mies on tehnyt projektia pikku hiljaa, mutta näköjään jotain tulee meillä valmiiksikin.

Kellarissa on erilaisia varastoja ja mies kävi jokaisen varaston seinät läpi vanhan ajan kalkkimaalilla. Sähköistys uusittiin talon laajennuksen yhtedessä myös alakerrassa eli valaistusta ja pistorasioita saatiin lisää.


Varastokuvia laitoinkin tänne blogiini jo jossain vaiheessa, mutta nyt ajattelin laittaa kellarin käytävän muutoksesta pari kuvasarjaa ennen ja jälkeen muutoksen.
 


Tässä muutoskuvia ennen; kauniita retro-väriyhdistelmiä... :)
 


Alakerrassa on siis pitkä käytävä ja sen varrella on ovia eri varastotiloihin. Ylöspäin menevät portaat vievät meidän asuikerrokseen/pukuhuoneeseen. Täällä alakerrassa meillä on pannuhuone, varasto talvivaatteille ja muulle tavaralle,varasto miehen metsästystavaroille, ns. lataamo (miehen omahuone!) sekä puuvarasto/ yleinen varasto mm. pihakalusteille, suksille jne. Eli kyllä meillä varastotilaa on.Ja tässä sama käytävä pienen pintaremontin jälkeen. 
Nurkat tyhjiksi, kalkkimaalia seinään ja terassimattoa lattialle. Jos matto käy terassille, niin luultavasti se sopii myös alakerran "ei-niin-kuiviin-tiloihin". Mitään kaunista tilaa tästä ei ollut tarkoitus tehdäkään, mutta seinäpintojen valkaisu kyllä lisäsi valon määrää ja muutenkin rauhoitti tunnelmaa ennen niin kirjavassa kellarissa.
 
  
Kellarikerrokseen menevät portaatkin saivat "kasvojen kohotuksen" Seinäpaneelit mies maalasi valkoiseksi ja porrasaskelmiin kiinnitettiin samaa terassimattoa kaksipuoleisella teipillä.Ennen alakertaan piti aina mennä joillakin sisäkengillä, mutta tällä hetkellä siellä voi kävellä mukavasti sukilla. Ei siellä raski oikein kengillä kävelläkään. Mikään suuri investointi tämä ei rahallisesti ollut, mutta yleisilme koheni merkittävästi. Ja mikä parasta, samalla tuli heitettyä monen vuoden aikana kertyneitä tavaroita pois.

Iso kiitos projektista kuuluu ehdottomasti vain ja ainoastaan miehelleni! Nyt se on tehty!


Minulla odottaa pihalla oma projekti, kun olen muutaman päivän yrittänyt laitta pihaa kuntoon. Olen käynyt ostamassa kesäkukkia ja istutuksia puutarhamyymälästä kassikaupalla. Eilen sain jo jotain laitettua kukkapurkkeihin ja tänään homma jatkuu. Tästä tulossa oma postaus, kun saan pihan siihen vaiheeseen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti