tiistai 8. huhtikuuta 2014

Krookus


Tänä keväänä olen kunnostautunut tuomaan kotiin erilaisia ruukussa olevia kukkia leikkokukkien sijaan. Viimeisin ostokseni on ollut tämä krookus.
 
 

 
 
Ja kuinkas ollakaan ostin tämän (tietenkin!) keltaisena.
 
 
Kuvausvaiheessa kukinnot eivät olleet vielä kunnolla auenneet ja näin muutaman päivän jälkeen tilanne ei ole oleellisesti muuttunut. Pikemminkin päinvastoin...
 


Tällä hetkellä muutama varsi on jo uhkaavasti lurpsahtanut ja en ole saanut selville johtuuko ilmiö liiallisesta vai liian vähäisestä kastelusta. Tämä taitaa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi.
 

 
 
 
 
 
 
Minulla ei nämä kukat tunnetusti pitkään säily hengissä, mutta onpahan silmäniloa edes hetkeksi. Pihamaalla kasvukausi ei ole vielä alkanut, mutta pelonsekaisin tuntein odotan sitä. Edellisen kesän siirtonurmikko ei näytä  elinvoimaiselta, vaan joltain ihan muulta (= keltaiselta). Toivottavasti se tuosta vielä alkaa viheriöidä...
 
 
 
 
Hortonomia minusta ei taida saada tekemälläkään ja nyt aloin epäillä, että mahtoiko tämä kukka edes olla krookus. Viisaammat auttakoon...ja oikaiskoon asian!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ainahan se on tietenkin varmenpaa kun kuvaa kukkaset heti ostettuaan. Silloin niitä voi katsella vielä huomennakin!!!

    VastaaPoista
  2. Nämä krookukset eivät tykänneet meikäläisen hoidosta olenkaan. Taisi tulla näistä eräänlainen ennätys.Löysivät tiensä roskikseen n. viikossa, nuupahtivat todella nopeasti. Tämä kukkanen sai minulta sellaisen tuomion, ettei enää jatkossa tarvitse näitä ostaakaan. Tulipahan testattua - ei minun laji! :)

    VastaaPoista