lauantai 19. huhtikuuta 2014

Katsaus mökin "makkareihin"Innostuin tänään tekemään pienen kevätsiivouksen mökin parvella ja siitä sain idean tehdä tämän pienen kurkkauksen meidän nukkumispaikkoihin. Vaikka meillä on suhteellisen pieni mökki, voi tänne majoittua ihan mukava määrä ihmisiä. Kukaan ei ole jäänyt vielä ilman petipaikkaa.


Mökin parvella on kotoa tuodut runkopatjat. Niistä otettiin vain jalat pois ja sängyt olivat just passelit tänne. IKEAn vanha parisängyn peiton leikkasin ronskisti puoliksi ja ne saivat uuden elämän mökillä. Leikatut reunat ovat tosin vielä huolittelematta.
 
 
 
 


 
Parvella on seisomakorkeus (lyhyelle ihmiselle) vain keskellä. Vinon katon vuoksi tila on ollut hieman haasteellinen sisustaa, mutta vähäisellä kalustemäärällä on pärjätty. Tänään siirsin lattialta sinisen maton pois ja laitoin vanhan hirventaljan tilalle...ehkä hieman epätyypillinen ratkaisu minulta, mutta halusin tänne pientä vaihtelua.
 
 
 

 
 
 
Tätä tilaa käytetään aika harvoin. Toisella lappeella sijaitsee epämääräinen kasa patjoja eli tarpeen mukaan siskonpedille voisi majoittaa enemmänkin porukkaa tänne. Tila on ihan viihtyisä, mutta kesällä täällä on melko kuuma nukkua. Parvi sijaitsee saunan yläpuolella, joten täällä tarkenee taatusti.
 
 
 
 Mökin varsinainen ja ainoa makuuhuone sijaitsee parven alapuolella, keittiön takana. Neliöitä tähän ei ole uhrattu paljoakaan, mutta tänne mahtuu nukkumaan tarpeen vaatiessa useampi ihminen. Pojan kasvaessa mies nikkaroi sänkymme yläpuolelle yhden hengen sängyn. Muuten ihan hyvä suunnitelma/ratkaisu, mutta toistaiseksi poika ei suostu nukkumaan siellä.
 
 
 
 Makuuhuoneen kalustus on vuosien saatossa muuttunut melkoisesti ja tämä pienessä tilassa muutoksia tapahtuu edelleen. Vaatteiden säilytys on ollut minulla monen vuoden murheenkryyni ja mitään pysyvää ratkaisua/kaapistoa en ole tilan ahtauden vuoksi hankkimassa. Nykyisillä (mielikuvituksellisilla ) ratkaisuilla pärjätään.
 

Poikamme nukkuu tällä hetkellä samassa huoneessa meidän kanssamme eräänlaisessa retkisängyssä. Tämän sängyn paikalla on ollut joskus pinnasänky ja vaatekomero, mutta elämäntilanteiden ja -tarpeiden muuttuessa tämä nurkkaus on muuttunut. Omissa suunnitelmissani on, että poika siirtyisi joskus vaikka parvelle nukkumaan. Tai edes sinne yläsängylle.
 


Näiden nukkumapaikkojen lisäksi meillä voi nukkua vielä sohvalla. Pienessä vierasmajassa on vielä vuodesohva eli kyllä meillä nukkumapaikkoja on, johon päänsä voi laskee. Syksyllä (sorsastuksen aikaa) täällä majailee useampi mies, mutta muuten on melko "väljää".


Näin siis meidän mökillä nukutaan. Ja nyt kello näyttää sen verran paljon, että taidan mennä tästä iltapesulle...ja nukkumaan! Huomenna uusi päivä...

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä kuvia teidän mökiltä, olenkin monesti toivoskellut hiljaa mielessäni että kuvaisit mökillä enemmän ja esittelisit paikkoja :) Kodikkaan näköistä on!

    VastaaPoista
  2. Voipi olla että tässä kevään ja kesän aikana innostun kuvaamaan näitä mökin nurkkiakin. Täällä ei kyllä ole paljon kuvattavaa, silla neliöt ovat kuitenkin melko pienet...pistetään kuitenkin korvan taakse. T: Satu

    VastaaPoista