sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lataamo


Lehdissä kirjoitetaan nykyisin paljon ns. miesluolista (mancaves) eli miehen omasta tilasta kodissa. Meillä tämä samainen asia kulkee nimellä Lataamo. Talon laajennuksen ja remontin yhteydessä mies innostui laittamaan myös kellarikerrosta kuntoon.Sinne tehtiin pintaremonti pienellä budjetilla ja mies sai sinne oman tilansa. Seuraavassa kuvia kyseisetä tilasta.
 
Koska kyseessä ei ole varsinainen asuinhuone (tila on siis kellarikostea, sillä salaojitusta ei ole tehty), seiniin laitettiin perinteistä valkoista kalkkimaalia ja lattiaan harmaata terassimattoa. Yhdellä ulkoseinustalla on iso vesikiertoinen patteri ja talven kylmimpään aikaan lämmitystä antaa myös sähkötoiminen lämmitin. Tällä on pärjätty ihan hyvin.
 
 
 
 

 
Tämän huoneen mies on saanut sisustaa ihan oman maun mukaan. Tila on matala, joten sisustaminen on jonkin verran haasteellista. Koska kyse on miehen omasta tilasta, on tänne tietenkin keskitetty kaikki metsästykseen liittyvät jutut. Minä saan vain varovasti ehdottaa tänne joitakin sisutusjuttuja.
 
 
 
 Tammihyllykön mies osti muutama vuosi sitten jostain alennusmyynnistä ja siihen on laitettu metsästysreissuilta kertyneitä muistoja. On kunniakirjoja, valokuvia, kalloja...vaikka mitä.
 
 
 
 Baarikaappia, videotykkiä tai biljardipöytää täältä on turha etsiä. On täällä sentään viihdelaitteistosta vanha televisio ja XBox-pelikone. Sen lisäksi täällä on myös meidän kaksi pientä pakastinta, joissa säilytetään tämän talouden lihat (peuraa, kaurista, hirveä ja villisikaa, joskus sorsaa, ja jänistä...). Pakastimet napsaistaan pois käytöstä sitä mukaan, kun ne tyhjentyvät.
 
 
 
 
 

 
Huoneen vastakkaisella seinustalla on miehen työpiste eli se lataamo (ihan varsinaisessa oikeassa merkityksessä). Tämän pöydän ääressä hän askartelee metsästyksessä käyttämiään panoksia. Tälle seinustalle mies teki juuri tuon seinällä näkyvän valkoisen hyllyn, joka mielestäni tarvitsisi hieman jotain lisää...;)
 
 
 

 
 
 
 Latauksessa käytettävät työvälineet muistuttavat enemmänkin jotain laboratoriota. Ja tätäkin hommaa tehdään tietenkin uusvanhan retroradiosta tulevan musiikin tahdissa.
 
 
 

 
 
Vanha sohvamme päätyi myös alakertaan ja tilassa on myös miehen suvussa ollut keinutuoli. Sohvaseinä kaipaisi mielestäni jotain lisää,mutta luulenpa, että sekin täyttyy vähitellen miehen metsästysmuistoilla. Omat sormeni syyhyäisivät tekemään tänne jotain muuta, mutta tilahan ei ole minun käytössä...
 
 
 

 
 
 
Keinutuoli maalautettiin ja mielestäni se on oikein hyvännäköinen. Valitettavasti se vie vain niin paljon tilaa, ettei mahdu tällä hetkellä meille yläkertaan. Ehkä joskus sitten.
 
 
 
 
Tälläinen "miesluola" on siis meidän alakerrassa. Miehellä on myös autotallissa omat askartelutilansa, jossa hänellä on esim. puuntyöstölaiteet sun muuta. Missäköhän se minun "naisluolani" on? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti