sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pitkää siimaa


Meillä perheen miehet innostuivat tämän pääsiäisloman aikana enemmänkin kalastamaan. Uistinta on tullut heitettyä muutaman päivänä ja välillä vaihdettiin kalastustapaa.Eilen piti lähteä laskemaan pitkää simaa mereen. Tämä kalastusmuoto vaatii aluksi pientä valmistelua. Isäntä näyttää mallia ja oppipoika seuraa vierestä.
 
 
 Mökin rannassa miehellä on epämääräinen "kalastuskeskus", jossa valmistellaan kalaan lähdöt ja myös mahdollinen kalansaalis käsitellään. Eräänlainen monitoimipaikka siis. Tässä vaiheessa oppipojan ei jaksanut enää perehtyä matojen "koukuttamiseen"...
 
 
 
 

 
 
Mieheni ei ole mikään pikkutarkka näpertelija. Esimerkiksi lahjapakettien paketoiminen on hänestä todella hankalaa ja lopputulos on myös sen näköistä. Kumma kyllä, tämä matojen koukkuun laittaminen käy taas todella näppärästi mieheltä eikä valituksen sanaakaan kuulu...
 
 
 
 
 
Nuorempi kalamiehistä (aikaisemman kuvan oppipoika) otti rennosti veneessä ja nautiskeli komeasta säästä äitinsä aurinkolasit päässä.
 
 
 


 
 
 
Tänään aamulla miehet lähtivät katsastamaan siimat ja olihan siellä siikaa - useampi kappale! Onneksi mukana oli haavi. Reissulta palasi tyytyväiset kalamiehet. Yksi kala jätettiin isännälle mökille ja kaksi kalaa käytiin viemässä äsken mummille.
 
 
 
 
Nuoren miehen kalastusura on siis alkanut suostuisissa merkeissä.
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti