keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Mietteitä keväisessä säässä


Kyllä meitä nyt hellitään auringon paisteella ja keväisellä säällä. Tänään on ollut hieman vilpoisempi päivä (kiitos pohjoistuulen!), mutta aurinko se jaksaa vain paistaa täydeltä terältä.







Keväisemmän sään myötä poika on alkanut viihtyä paremmin ulkona. Välillä yksin, välillä kavereiden kanssa. Maanantaina pääsin taltioimaan "säbäkuvia" pihaltamme. Tuossa meidän ns. etupihallamme olikin todella lämmintä.
 







 
Meillä tämä koululais-aikakausi on muuttanut melkoisesti kodin systeemejä. Tämän äidin ei tarvitse enää paljoakaan ohjelmoida lasta, vaan he suunnittelevat kavereiden kanssa tekemiset valmiiksi jo koulussa. Poika käväisi äsken kotona, näytti läksyt ja hilpaisi kavereiden kanssa läheiseen puistoon. Sieltä on määrä tulla viideksi syömään ja sen jälkeen mennään vielä yhden kaverin luokse pelaamaan (ettei se totuus unohtuisi näistä nykyajan lapsista!)...mihinkäs minua enää tarvitaankaan?
 
 



 
 
Itsenäistymisessä mennään pikku hiljaa eteenpäin... ja minä opettelen luottamaan lapseen. Liikkuminen näillä nurkilla on vielä melkoisen turvallista ja onneksi muutama kaveri asuu ihan lähellä. Kun lapsi on kavereilla, en oikein osaa nauttia (vielä) tästä eräänlaisesta vapaudesta. Päivystän siis täällä kotona ja yritän saada jotain aikaiseksi.
 



Kävin äsken kaupassa ja bongasin lehtihyllyltä uuden Terassi-lehden. Illemmalla taidan lukaista lehteä ja visioida tulevaa kesää ja terassia. Yhden asian jo päätinkin. En aiokaan uusia viime kesänä (melkein pilalle) tuunamiani puutarhakalusteita. Nuukuus iski... ja ostinkin niihin tänään uudet pehmusteet. Tästä kun kelit vielä lämpenevät, laitan terassimme kuntoon ja näytän ostoksiani täällä. Toistaiseksi tuolla ulkona ei tarkene istua, mutta ehkä jo kuukauden päästä....









4 kommenttia:

 1. Ei tarvinnut oottaa kuukautta vaan kolme päivää! Tänään on tarjennut istuskella ainakin meidän terassilla jo pelkkä toppi päällä! :) Niin kuuma auringonpaiste oli etten kauaa uskaltanut olla ettei naama pala kun en vielä ole löytänyt aurinkorasvoja. Nautitaan lämmöstä nyt, ens viikolla pitäisikin taas viiletä ja parina päivänä vähän sataakin (ihan hyvä kun meillä ainakin piha on niin kuiva näiden paahdepäivien jälkeen). Ihanaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
 2. Meidän terdellä ei kyllä tarkene noin vähissä. On ollut kiva nauttia näistä lämpimistä keleistä. Ensi viikolla lupasivat vähän sadetta, mikä sekin taitaa olla ihan hyvä juttu. Meidän uusin (valmis)nurmikko näyttää elpymisen merkkejä talven jäljeltä, mutta sitä täytyy ruveta kohta kastelemaan, jos taivaalta ei sadetta tule. Vähän nuo puutarhahommat houkuttelisivat, mutta työkiireet pitävät meikäläisen pois pihalta...ehkä sitten kesäkuussa - LOMALLA!!! Viisi vaivaista (ja kiireistä viikkoa) Ihanaa!!!
  Terkuin; Satu

  VastaaPoista
 3. Se voi olla että ootte niin lähellä merta että sieltä tulee vielä kylmää ilmaa, tänne saakka ei ole enää yltänyt. Ihme etten auringonpistosta tänäänkin saanut siemeniä kylväessäni monta tuntia pihalla.. :) Ja taas vaan se toppi päällä, sekin tuntui olevan välillä liikaa.. :) Hyvää työviikkoa ja toivon mukaan minäkin palaan töihin viikon päästä!
  - Maija

  VastaaPoista
 4. Te asutte jo NIIN sisämaassa, että ei tämä meri-ilmasto tosiaankaan vaikuta sinne :). Toivottavasti saat itsesi vielä työkuntoon...ei tätä työrupeamaakaan enää montaa viikkoa ole. Otahan edelleen iisisti! T: Satu

  VastaaPoista