sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Viikonlopun hulinoita


Tämä viikonloppu meni enemmän tai vähemmän hulinassa. Eilen pojalla oli koulupäivä, johon sai myös vanhemmat osallistua.


 
 
 
Koko päivä oppilaat touhusivat eri toimintapisteillä ja vanhemmat saivat tuhlata rahojansa buffettiin, arpajaisiin ja kirpputoriin. Meidän isäntä kunnostautui arpajaissaa ja voitti monta hyvää palkintoa, kun taas minä tein kirpputorilta hyvän löydön. Ostin pojalle ensi kaudeksi melkein iskemättömät jääkiekkohousut. Ei huono saldo ollenkaan.
 
 
Tässä koulussa painotetaan ympäristökasvatusta ja se näkyi osittain myös koulupäivän teemana. Kaikki koulun oppilaat siivosivat koulun ympäristöä ja esim. yhdessä pisteessä rakennettiin tyhjistä maitotölkeistä ja grillitikuista koko koulun yhteinen taideteos. Aamupäivä sujui leppoisasti muiden vanhempien kanssa jutellessa ja oppilaiden touhuja seuratessa. Mukava päivä kaiken kaikkiaan.
 
 
 


 
Tänään juhlittiin tämän talon isäntää (ja veteraaneja). Aamulla aloitin jo puunaamaan taloa ja innostuin jopa leipomaan (tästä teen vielä ihan oman postauksen). Isäntä valmisti suolaiset palat ja minä huolehdin kattauksesta ja ns. yleisestä ilmeestä. Vaikka nämä olikin pienimuotoiset syntympäivät, tuntui, että tekemistä riitti joka minuutiksi. Välillä meinasi tulla jopa pieni kiire.
Päivä oli sen verran aurinkoinen ja lämmin, että synttärisankari päätti juhlistaa päivää myös grillikauden avajaisilla. Tämä aiheutti pientä lisäohjelmanumeroa pihalla mm. puutarhakalusteiden pesemistä ja grillin (pika)huoltoa. Kaikki saatiin kuin saatiinkin valmiiksi juuri ennen ensimmäisten sukulaisten tuloa.


Vieraille/sukulaisille tarjoiltiin alkupaloiksi riistamakkaraa ja - nakkeja. Sisällä tarjottiin sitten perinteiset suolaiset ja makeat kahvin kanssa. Kameran kanssa en ehtinyt kuvaamaan, mutta sain sentään napsittua muutaman kuvan meidän pienimuotoisesta "noutopöydästä".


Koko päivä tässä meni näitä juhlia järjestäessä ja juhliessa. Sukulaisten lähdettyä lähdimme vielä kuluttamaan kakkukalorit kävelylenkille koko perheen voimin. Äsken sain vielä suunniteltua tulevan viikon oppitunnit. Hieman ohjelmoidumpi viikonloppu takana tällä kertaa. Huh, huh...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti